Ultima oră

Turul Vrancei:Sute de nevoiaşi, căutaţi dacă şi-au plătit impozitele

Ziarul de Vrancea
15 ian 2012 855 vizualizări
Reprezentanţii Primăriei Focşani, Serviciul Taxe şi Impozite, au în vedere în următoarea perioadă verificarea situaţiei a 650 de persoane din municipiu care beneficiază de ajutoare sociale

În cazul în care acestea sînt descoperite cu datorii la Taxe şi Impozite, îşi pierd dreptul la ajutorul de la stat, potrivit unei decizii luate de Guvern la sfîrşitul anului trecut. Este vorba despre 103 persoane cu venitul minim garantat de stat, 450 de persoane care beneficiază de hrană de la Cantina de Ajutor Social şi 142 de persoane care primesc ajutor pentru familie nevoiaşă. (I. C.)

Circa 19.000 de carnete de muncă încă neridicate de la ITM


La sediul Inspectoratului Teritorial  de Muncă (ITM) se află în păstrare nu mai puţin de 19.000 de carnete de muncă închise şi neridicate de către titular, dintre care 2.700 au fost închise în perioada 1990-2003.Deşi s-au făcut demersuri repetate în vederea restituirii lor prin corespondenţă scrisă la domiciliu, anunţuri în mass-media, postarea anunţului pe site-ul instituţiei, mulţi dintre titulari nu s-au prezentat întrucît fie şi-au schimbat domiciliul, fie sînt plecaţi din ţară. “Facem apel, încă o dată, la titularii carnetelor de muncă neridicate să se prezinte la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea din strada Dimitrie Cantemir nr. 10, între orele 8.30 – 16.30, pentru a intra în posesia carnetelor de muncă, avînd în vedere importanţa acestui act oficial cu care se probează vechimea în muncă pînă la data de 31.12.2010”, informează ITM. (S. T.)


Spitalul din Focşani şi CAS încep anul cu un proces


Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfîntul Pantelimon” Focşani şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea încep anul cu un “război” din instanţă. La începutul lunii februarie, magistraţii de la Judecătoria Focşani urmează să judece un nou termen în procesul intentat de unitatea spitalicească. Aceasta după ce în luna septembrie 2011, reprezentanţii Spitalului din Focşani au dat în judecată CAS Vrancea pentru o datorie de 77.600 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea nedecontată a unor facturi. Unitatea din Focşani s-a mai judecat cu “banca sănătăţii” şi în alte situaţii şi, în cele mai multe cazuri, a avut cîştig de cauză. Spitalul a apelat la această formă de protest şi din cauza datoriilor foarte mare către furnizori. Unitatea a intrat în 2012 cu datorii de aproape 13 milioane lei. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.