Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
13 ian 2012 847 vizualizări
54.000 de elevi vrînceni se întorc luni la şcoală

După cea mai lungă vacanţă de iarnă din ultimii ani, circa 54.000 de elevi din judeţ se întorc luni, 16 ianuarie, la şcoală. Vacanţa din acest an a ţinut cu o săptămînă mai mult faţă de anii din urmă, astfel încît elevii au avut la dispoziţie trei săptămîni să se odihnească. Dacă prima parte a anului şcolar a avut 14 săptămîni, cea care stă să înceapă are nu mai puţin de 21 de săptămîni. “Avînd în vedere că nu a nins copiii nu vor avea probleme să ajungă din prima zi la şcoală. În ceea ce priveşte agentul termic la ora actuală nu există vreo problemă pentru că s-au făcut economii însemnate cît timp şcolile au fost închise”, a declarat şeful IŞJ Vrancea, Iordache Bostan. Elevii vor trebui să mai aştepte pînă pe 9 aprilie pentru următoarea vacanţă, atunci cînd vor “lipsi” de la şcoală două săptămîni. (S. T.)

Sute de nevoiaşi, căutaţi dacă şi-au plătit impozitele

Reprezentanţii Primăriei Focşani, Serviciul Taxe şi Impozite, au în vedere în următoarea perioadă verificarea situaţiei a 650 de persoane din municipiu care beneficiază de ajutoare sociale. În cazul în care acestea sînt descoperite cu datorii la Taxe şi Impozite, îşi pierd dreptul la ajutorul de la stat, potrivit unei decizii luate de Guvern la sfîrşitul anului trecut. Este vorba despre 103 persoane cu venitul minim garantat de stat, 450 de persoane care beneficiază de hrană de la Cantina de Ajutor Social şi 142 de persoane care primesc ajutor pentru familie nevoiaşă. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
@Vasile, acum 4492 zile, 6 ore, 16 minute, 27 secunde
... mai Vasile, de ce folosesti diminutivul "morcovior"? nu-i asa ca are legatura cu a ta "rozeta" an(u)ala? ori faci parte din partidul alor 3 roze, a lu' bombonel/portofel?
Vasile, acum 4493 zile, 12 ore, 38 minute, 44 secunde
Diseara sambata 14 ian avem treaba pe la ora 18.30 la morcovior? O javra ordinara a tradat: a indatorat tara, vrea sa privatizeze (pe nimic) spitalele, vrea sa regionalizeze tara dupa modelul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.