Ultima oră

Info-Moş Crăciun:Deţinuţii au fost colindaţi dar au şi colindat

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 1111 vizualizări
Sărbătorile au venit şi pentru deţinuţii de la Penitenciarul Focşani, care au fost colindaţi de elevii de la Colegiul Economic “Mihail Kogălniceanu”.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru toţi oamenii, cu atît mai mult pentru persoanele private de libertate, care resimt mai acut lipsa familiei. Prin demersurile recuperative intreprinse, în această perioadă, Penitenciarul urmăreşte medierea şi menţinerea relaţiei cu mediul de suport”, spune conducerea închisorii. Ieri, 11 deţinuţi au mers cu colinda la Căminul pentru persoane vîrstnice din Focşani. Deţinuţii s-au intersectat în această activitate cu aleşii locali care au mers la cămin tot pentru a împărţi cadouri. După spectacolul susţinut de Ansamblul “Ţara Vrancei”, Moş Crăciun le-a oferit din partea Primăriei daruri bătrînilor de la azil. (R. M.)


Cadouri pentru bunicii de la Oreavu

 Un grup de elevi de la Colegiul “Valeriu D. Cotea” a vizitat centrul pentru persoane vîrstnice din Oreavu, Gugeşti, aflat în administrarea Filialei de Cruce Roşie Vrancea şi unde trăiesc zece bătrîni.

 Tinerii au venit încărcaţi cu sucuri, fructe şi dulciuri aducînd un strop de bucurie în sufletele beneficiarilor centrului. „Ne bucurăm că din ce în ce mai mulţi tineri se adresează Crucii Roşii din dorinţa de a activa ca voluntari în programele sociale derulate şi mai ales că sînt interesaţi să ajute persoanele în vîrstă. Le mulţumim că gestul lor a adus bucuria mult aşteptată, în prag de sărbătoare, bunicilor de la Oreavu- Casa Micul Rosmalen”, transmite Rodica Davidean, şefa instituţiei de caritate. (S. T.)



“Moş Crăciun European”


Consiliul Local al Tinerilor organizează astăzi, de la ora 17.00, la Cinema Balada, concursul “Moş Crăciun European”, ajuns la a V-a ediţie. În cadrul acestui eveniment se vor întrece cinci licee din Focşani, care vor reprezenta fiecare cîte o ţară şi tradiţiile sale de Crăciun. Liceenii se vor întrece în probele de cultură generală, artistică şi vor prezenta şi un filmuleţ. Pentru premierea elevilor, Consiliul Local Focşani a alocat 4.000 lei. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.