Ultima oră

VIDEO!!!“Fapte bune de Crăciun” sprijină copiii de elită din Focşani

Mihaela Beșleagă
5 dec 2011 6377 vizualizări
Campania umanitară îşi propune strîngerea de fonduri pentru ajutorarea a 60 de elevi cu rezultate deosebite la învăţătură, dar cu probleme sociale u pe 21 decembrie are loc Spectacolul Brazilor de Crăciun, în care pomi special ornaţi vor fi licitaţi în contul acestui scop nobil

  În pragul sărbătorilor de iarnă, la Focşani va avea loc o amplă campanie umanitară, intitulată “Fapte bune de Crăciun”, care îşi propune să strîngă fonduri pentru sprijinirea copiilor foarte buni la învăţătură şi talentaţi din judeţ, dar care nu dispun de o situaţie socială sau financiară prea bună. Bogdan Gabor, iniţiatorul acestui proiect, care are ca moto “Răsplăteşte talentul, motivează inteligenţa”, alături de partenerii Promenada Mall şi Fundaţia “Mereu Aproape”, vrea să facă o bucurie de Crăciun acestor copii deosebiţi, dar şi să îi sprijine pe termen mai lung. “Este un proiect pe care îl realizăm pentru copiii talentaţi şi cu potenţial din Vrancea. Sloganul campaniei este «Răsplăteşte talentul, motivează inteligenţa» pentru că, mergînd în şcoli, am văzut că sînt foarte mulţi copii talentaţi, olimpici, cu medii peste 9,50, care însă au probleme sociale, care provin din familii monoparentale şi nu au posibilităţi de dezvoltare. Noi vrem să insistăm pe talentul lor şi să îi sprijinim”, a spus Bogdan Gabor. Este vorba despre 60 de copii olimpici, cu rezultate foarte bune la învăţătură sau care au un talent deosebit, de la colegiile “Al. I. Cuza”, “Mihail Kogălniceanu”, “Edmond Nicolau”, Liceul de Artă “Gh. Tattarescu”, şcolile “Nicolae Iorga”, “Alexandru Vlahuţă”, “Ion Basgan”, “Anghel Saligny”, “Duiliu Zamfirescu”, Şcoala nr. 3 şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna”. De asemenea, vor fi ajutaţi şi copii foarte buni cu probleme medicale. Campania va cuprinde mai multe evenimente la care sînt invitaţi oameni cu sufletul mare, dar şi firme generoase din judeţ care să sprijine aceşti copii. Astfel, 1.000 de globuri “Fapte bune”, pictate de elevii de la Liceul de Artă, vor fi împărţite în oraş, la şcoli şi licee şi vor fi vîndute pentru a se strînge fonduri.


Spectacolul Brazilor de Crăciun


Evenimentul central al campaniei este o expoziţie şi o licitaţie a unor brazi de Crăciun, special ornaţi de şase firme din Focşani, dar şi de elevi de la colegiile “Unirea”, “Cuza”, Liceul de Arte, Şcoala “Ştefan cel Mare”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna”, dar şi de Fundaţia “Micul Prinţ”. Pe 17 decembrie va avea loc prezentarea acestor brazi, iar pe 21 decembrie pomii de Crăciun vor fi scoşi la licitaţie, în cadrul Spectacolului Brazilor de Crăciun. Fondurile rezultate din vînzarea acestor brazi vor merge pentru sprijinirea copiilor de elită din judeţ. La fiecare brad va fi prezentată şi cîte o icoană, toate fiind pictate de copiii de la Centrul “Dănuţ” din Broşteni, care, la rîndul lor, vor fi scoase la licitaţie. Pe 21 decembrie se vor acorda şi Premiile “Fapte Bune” pentru persoanele, firmele sau instituţiile care s-au implicat activ în societate prin acţiuni sociale. Pe 23 decembrie toţi copiii sprijiniţi în acest proiect umanitar vor primi daruri de la Moş Crăciun, în cadrul unui spectacol special creat pentru ei. La evenimentul de lansare de ieri au participat şi Ionel Celmare, reprezentant al Fundaţiei “Mereu Aproape” şi preşedinte al Partidului Conservator Vrancea, Ica Diaconu, directorul Promenada Mall Focşani, precum şi ceilalţi parteneri în proiect. (Mihaela BEŞLEAGĂ)
 
Pe site-ul www.ziaruldevrancea.ro puteţi urmări o ştire video de la evenimentul de lansare al campaniei “Fapte bune de Crăciun”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.