Ultima oră

Unii comercianţi din pieţe declară producţii „astronomice”

Mihaela Beșleagă
23 nov 2011 1889 vizualizări
Directorul Direcţiei Agricole vrea să facă evaluări în cîmp, pe terenurile agricole declarate, de două ori pe an

Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vrancea a prezentat ieri, în cadrul unei şedinţe a Colegiului Prefectural, un raport privind măsurile întreprinse de instituţie privind prevenirea abaterilor de la legislaţia în vigoare. Controalele au scos în evidenţă mai multe deficienţe la producătorii agricoli din judeţ. Astfel, au fost identificate şase cazuri penale pentru falsificare de vinuri, care au fost înaintate organelor de cercetare competente. De asemenea, o altă problemă se întîlneşte în pieţele agroalimentare din judeţ, unde aşa-zişi producători declară producţii mari de legume sau fructe, recoltate de pe suprafeţe foarte mici. „În pieţe am găsit neconcordanţe între datele înscrise în certificatele de producător şi produsele comercializate efectiv. În unele cazuri sînt producţii astronomice de pe suprafeţe mici”, a declarat Costică Neaţă, directorul DADR Vrancea. Acesta a propus ca instituţiei pe care o conduce să-i fie conferite atribuţii pentru a putea face evaluări în cîmp, pe terenurile agricole declarate, de două ori pe an. Aceste propuneri vor fi trimise la Ministerul Agriculturii, a precizat prefectul Sorin Hornea. Controale au mai fost efectuate la producătorii de cereale, dar şi în domeniul zootehnic. Directorul Neaţă a menţionat că în prezent activitatea instituţiei se desfăşoară cu 30 de angajaţi, atît cît au mai rămas în urma restructurărilor, din cei 93 cît erau anul trecut. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cosmin, acum 4540 zile, 4 ore, 8 minute, 39 secunde
Da, e foarte bine sa faca controale. Dar aceste controale sa se faca pe bune! Ce vreau sa zic? Intrebati lumea in piata agroalimentara despre situatia meselor rezervate. Cum si in ce conditii? Mergeti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.