Ultima oră

Maşinile de deszăpezire sînt pregătite să iasă pe drumuri

Mihaela Beșleagă
23 nov 2011 1282 vizualizări
Bazele de deszăpezire de la Focşani, Adjud şi Bîrseşti sînt pregătite pentru intervenţie, împreună cu 450 tone de material antiderapant u contractul pentru deszăpezirea drumurilor naţionale este valabil între 17 noiembrie 2011 - 30 martie 2012

Drumarii sînt gata să intervină pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ la căderea primilor fulgi de nea. Sau cel puţin acestea sînt informaţiile prezentate ieri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural, de reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Focşani şi ai Poliţiei Judeţene. Emilia Murariu, reprezentantul SDN, a vorbit despre măsurile întreprinse de instituţie în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie pe drumurile naţionale din judeţ în perioada de iarnă 2011-2012. Drumurile cu gropi au fost cîrpite în prag de iarnă, iar cele trei baze de deszăpezire din judeţ sînt puse la punct pentru primirea muncitorilor pe timpul iernii. “Pentru punerea în ordine a drumurilor naţionale din judeţ, începînd cu 1 septembrie s-au pus în operă 680 tone de mixtură asfaltică şi s-au reparat 4.450 de metri pătraţi de suprafaţă degradată. Au fost pregătite bazele de deszăpezire de la Focşani, Adjud şi Bîrseşti, fiind dotate cu cazarmanent pentru primirea salariaţilor în bază. Începînd cu 23 noiembrie s-a început să se iasă cu utilajele în bazele Adjud şi Focşani, au intrat cinci auto cu lamă şi RSP. S-a adus deocamdată 450 tone de material antiderapant”, a spus Emilia Murariu, reprezentantul SDN Focşani. În regie proprie, Secţia de Drumuri va face deszăpezirea pe un singur drum, DN 23 A, pe 11 km, de la Milcovul la Gologanu. În rest, deszăpezirea se asigură de către asocierea de firme SC Spedition-SC Tehnostrade, a omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu. Contractul este semnat şi a intrat în vigoare pe 17 noiembrie, fiind valabil pînă pe 30 martie 2012. Şi comisarul şef Ionel Popescu, şeful Poliţei Judeţene, a declarat că au început acţiunile de control în trafic în ceea ce priveşte existenţa semnalizării rutiere, respectarea condiţiilor desfăşurării traficului în condiţii de iarnă şi echiparea cu anvelope de iarnă a autovehiculelor. (Mihaela BEŞLEAGĂ) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.