Ultima oră

16 posturi in unitatile sanitare s-ar putea ocupa astazi

Ziarul de Vrancea
20 nov 2011 855 vizualizări
16 absolvenţi de medicină concurează astăzi pentru cele 16 posturi scoase la rezidenţiat în instituţiile sanitare din Vrancea.

Examenul de rezidenţiat se desfăşoară astăzi descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, la această sesiune au fost scoase la concurs 3.810 locuri şi posturi - 2.998 locuri şi 812 posturi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a solicitat ministerului de resort deblocarea a 19 posturi pentru rezidenţiatul pe post. Spitalul din Focşani are nevoie de opt rezidenţi, Spitalul din Adjud pune la dispoziţia absolvenţilor de medicină patru posturi, Spitalul din Panciu şi DSP ar vrea să scoată la concurs cîte două posturi, iar Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Spitalul din Vidra şi Ambulanţa le oferă cîte un post viitorilor doctori. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectînd o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ministrul Sănătăţii, Ladislau Rittli, a declarat că anul acesta MS va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sînt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post. Primele corecturi ale lucrărilor se vor face la ieşirea din sală iar contestaţiile vor fi primite în 24 de ore, urmînd ca răspunsul la acestea să fie dat în 48 de ore.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.