Ultima oră

Mini-Ştiri: Nistoreşti: La 17 ani, spaima pădurii

Ziarul de Vrancea
29 sep 2011 1924 vizualizări
Un adolescent din Nistoreşti s-a ales cu dosar penal pentru că a tăiat ilegal 33 de arbori. Conform procurorilor, Toader G., 17 ani, a tăiat în decembrie 2010 frasinii aflaţi în pădurea din localitate administrată de Ocolul Silvic Focşani, care s-a şi constituit parte civilă cu suma de 2.278 lei.

Şi Ioniţă Zară, 40 ani, din Valea Sării, a fost trimis în judecată pentru tăiere ilegală de arbori după ce a doborît un fag şi un arţar. Prejudiciul creat fondului silvic se ridică la 1.054 lei, dar partea vătămată nu s-a constituit parte civilă. (G. S.)

Străoane: Hoţ de lemne, după gratii

Poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Panciu l-au identificat pe raza comunei Străoane pe Adrian Cornel C., 27 ani, din localitate, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Panciu. Acesta are de executat şapte luni de închisoare pentru tăiere ilegală de arbori. Bărbatul a fost închis în Penitenciarul Focşani. (D. C.)

Băutura, bat-o vina!

Constantin Guschievici, 35 ani, din Odobeşti, a fost trimis în judecată după ce a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,35 grame la mie. Bărbatul a fost oprit la un control de rutină. La audieri, învinuitul a recunoscut că a consumat alcool, după care a fugit în Italia. Ioachim Cuciuc, de aceeaşi vîrstă, din Vulturu, s-a ales cu dosar penal pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice. Pe 30 mai, acesta a fost oprit la Vulturu, cînd a refuzat atît alcotestul, precum şi recoltarea probelor biologice, iar ulterior nu a mai colaborat deloc cu autoritaţile. (G. S.)

A promis că-i face rost de permis, dar a ajuns la Tribunal

Tudorache Pamfile, 39 ani, Garoafa, s-a gîndit că poate face bani din naivitatea altora, dar a fost trimis ieri în judecată pentru trafic de influenţă. Bărbatul i-a promis anul trecut în luna octombrie lui Costel Păftăluţă, din Moviliţa, că îl va ajuta să promoveze examenul pentru obţinerea permisului auto. Pretinzînd că are “pile” printre poliţiştii evaluatori, Pamfile a luat dosarul lui Păftăluţă dar şi suma de 1.000 de euro. După mai bine de un an, Păftăluţă nu a primit nici ajutorul promis şi nici banii înapoi, motiv pentru care s-a dus la procurori. După ce Păftăluţă a făcut plîngere penală, Pamfile i-a returnat banii păgubitului însă s-a sustras cercetărilor penale. Căutat de poliţişti şi aşteptat de judecători pentru a da explicaţii cu privire la cele întîmplate, Pamfile a fost arestat pe 7 septembrie în lipsă iar de atunci este fugar. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.