Ultima oră

Sex, bani şi alcool- ingredientele seducţiei din dosarul proxeneţilor

Ziarul de Vrancea
19 sep 2011 3350 vizualizări
Trei tinere au povestit instanţei în ce fel au fost convinse să intre în mrejele traficanţilor de persoane de la Vidra u două dintre ele nu aveau nici măcar 15 ani la momentul cînd l-au cunoscut pe capul reţelei

   Trei fete, din care una singură este în acest moment majoră, au povestit instanţei în ce fel au fost atrase să intre în combinaţie cu cel care se presupune a fi capul unei reţele de traficanţi de carne vie din Vidra. Cel mai trist este că, două dintre ele nu au împlinit nici acum vîrsta majoratului şi, după coşmarul pe care l-au avut, nu şi-au revenit nici acum ba mai mult, viaţa lor nu se va mai întoarce niciodată la ceea ce a fost. Prima care a depus mărturie a fost Fănica Căldăraru. În 2007, cînd l-a cunoscut pe Cătălin Hasan, tînăra abia împlinise vîrsta majoratului, fiind elevă în clasa a XII-a. Tînăra a povestit cum s-a întîlnit cu Hasan care i-a propus să iasă la o plimbare şi chiar să bea ceva. O scurtă oprire pe la popasul de la Tîmboieşti şi cîteva pahare cu vin au fost de ajuns pentru ca, la nici trei ore mai tîrziu, Fănica să nu refuze avansurile sexuale ale lui Cătălin Hasan. “Ne-am întîlnit şi am mers la popas unde am consumat băuturi alcoolice. Am stat cu el cam trei, patru ore, după care am plecat spre casă. Atunci mi-a cerut să mă culc cu el şi am acceptat. Eram virgină”, a povestit tînăra în faţa instanţei. Fata a povestit apoi cum a acceptat să îl însoţească pe Cătălin Hasan în mai multe locuri, plecînd de acasă, pînă a ajuns să plece peste hotare în compania acestuia dar şi a altor persoane. “Am ajuns în Spania, unde am fost cazată într-un apartament din Segovia. Acolo stăteam închisă în timpul zilei apoi seara mergeam la bar unde mă întîlneam cu “clienţii”. Cîte doi-trei pe noapte. Banii îi lua Cătălin, care era în permanenţă cu mine”, a declarat Fănica Căldăraru. Aceasta a mai spus judecătorilor că era în permanenţă bătută, mai ales după ce a ajuns peste hotare şi a văzut pentru ce anume fusese luată din ţară. Tînăra a stat în Spania circa o lună şi jumătate, după care, s-a întors în ţară şi a mai plecat pînă la finalul anului de două ori în Turcia, unde a fost obligată să se vîndă clienţilor din ce în ce mai mult. La mai bine de jumătate de an, timp în care a fost dusă în Spania şi Turcia pentru a se prostitua, Fănica Căldăraru a reuşit să fugă de la domiciliul familiei Hasan şi să fie recuperată de familia acesteia. Fata a declarat că inclusiv familia sa era ameninţată de membrii reţelei. Aceasta a mai povestit că, după ce s-a întors din Spania, a intenţionat să rămînă alături de părinţii săi dar că a fost luată mai mult cu forţa după ce maşina în care se afla cu tatăl său a fost urmărită şi lovită de proxeneţi.
 

 

La nici 15 ani, sedusă cu haine, alcool şi vorbe frumoase
 

O altă victimă a traficanţilor este Daniela I., care în momentul în care l-a cunoscut pe Cătălin Hasan nu avea nici 15 ani. Prima declaraţie a minorei a fost dată în favoarea lui Hasan, la presiunile unui membru al grupului infracţional care a condus-o pe fată la Focşani şi i-a indicat ce anume să declare. “Mi s-a spus să declar că îl iubesc pe Cătălin, că nu am fost silită să stau lîngă el şi nici să fac alte lucruri”, a declarat Daniela în faţa judecătorului. Minora a povestit apoi că a ieşit iniţial la un suc la Vidra cu un alt tînăr, însă că au ajuns apoi acasă la Cătălin Hasan. Pentru că cel care o însoţise a plecat, după ce a consumat ceva mai mult vin dulce, tînăra nu a mai fost în stare să refuze avansurile lui Cătălin Hasan cu care s-a şi culcat în aceeaşi seară. Îndrăgostită apoi de Hasan, Daniela nu a mai ţinut cont de interdicţiile puse de mama sa. Nici măcar un angajament semnat la secţia de poliţie nu a oprit-o să se mai întîlnească cu Hasan şi să se culce în continuare cu el. Faptul că mama sa îi luase telefonul mobil nu a fost nici un impediment, Daniela cumpărîndu-şi altul cu banii daţi de Hasan. Pînă la a fi obligată să se culce cu alţi bărbaţi nu a fost cale lungă. “Am fost la un bar din Tulnici şi, în aceeaşi zi Cătălin mi-a spus că are o datorie faţă de cineva, cu o maşină şi m-a obligat să întreţin relaţii sexuale cu el, ceea ce am şi făcut. Altă dată, la o petrecere dată la el în casă, m-a obligat să dansez cu un bărbat. La un semn pe care l-a făcut acel bărbat, Cătălin Hasan m-a luat la bătaie în faţa tuturor. Pentru că aveam vînătăi, nu m-a lăsat să plec acasă pînă dimineaţă”, a mai povestit judecătorului minora. Aceasta a mai spus că, la sugestia lui Hasan şi a celui care iniţial îi era prieten, a invitat o prietenă de aceeaşi vîrstă, la o petrecere. În seara cu pricina, la familia Hasan acasă, cealaltă minoră a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu Cătălin, apoi să se culce cu un alt bărbat, sub ameninţarea pistolului. Daniela a mai povestit instanţei că, de ziua ei, a primit din partea lui Hasan mai multe haine. Povestea ei s-a încheiat cînd poliţia l-a ridicat pe Cătălin Hasan, respectiv în cursul anului trecut.
 

A scăpat de un client pentru că a plîns

Ionelia C., o altă minoră care a căzut în plasa traficanţilor după ce a fost invitată la petrecere de prietena ei, Daniela I. La petrecerea la care Cătălin Hasan i-a cerut să se culce cu el, Ionelia a refuzat iniţial însă a fost sfătuită de Daniela să accepte, pentru că altfel nu vor fi duse acasă. “Mi-a cerut apoi să mă culc cu un anume Gheorghe, un bărbat mai în vîrstă care mă aştepta într-un alt dormitor. Am început să plîng însă m-a ameninţat cu un pistol care se afla pe frigider. Cînd m-am dus în dormitor am început să plîng şi mai tare şi acel bărbat a încercat să mă liniştească”, a declarat minora care a scăpat astfel de clientul de ocazie. Tînăra a fost ulterior ameninţată, atît ea cît şi mama ei, cu acte de violenţă în cazul în care nu va continua să aibă relaţii cu Cătălin Hasan. Şi mama tinerei a ajuns ieri la instanţă pentru a povesti cele întîmplate şi cum familia Hasan a încercat să le convingă să nu dea nici o declaraţie în dosar.

Trimişi în judecată pentru că au dus tinere “la produs”

Cauza în care au fost audiate cele trei tinere dar şi alţi martori priveşte dosarul în care Cătălin Hasan, considerat a fi capul reţelei, este acuzat că în perioada octombrie 2006- ianuarie 2011, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi arestaţi în acest dosar, Ion Hasan şi Ramona Negoiţă, au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvîrşirii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani. Tot în sarcina lui Cătălin Hasan s-a reţinut că, timp de trei ani, din octombrie 2006 pînă în 2009, a racolat, cazat şi transporat în Romania, Spania, Turcia, Marea Britanie patru tinere printre care se numără şi fosta sa soţie dar şi o minoră  pentru prostituţie. Reţeaua ar fi racolat pînă la arestarea membrilor ei zece tinere din Vrancea, Buzău, Bacău, Galaţi şi Brăila, printre care şi minore. (Gabriel SAVA, Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
JDK, acum 4609 zile, 10 ore, 15 minute, 45 secunde
Asta tre' impuscat. Nu pare oricum a fi roman dupa nume...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.