Ultima oră

Constantin Buză şi-a dat demisia din fruntea AJVPS Vrancea

Mihaela Beșleagă
11 sep 2011 3039 vizualizări
Fostul preşedinte a spus că demisionează din motive personale, însă decizia a fost luată pe fondul pierderii unor fonduri de vînătoare

Lumea vînătorilor vrînceni este în continuare în agitaţie. Ieri după-amiază, membrii Asociaţiei Judeţene a Vînătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Vrancea s-au întrunit în cadrul unei Adunări Generale, în care s-a luat la cunoştinţă de demisia preşedintelui Constantin Buză. Surse din cadrul Asociaţiei spun că fostul preşedinte şi-a motivat decizia ca fiind o opţiune personală. Însă în spatele acestei hotărîri radicale se află licitaţia cu cîntec pentru cele 10 fonduri de vînătoare, unde se pare că şi Buză ar fi avut un interes, independent de cel al AJVPS. Situaţia tensionată în cadrul Asociaţiei a apărut după ce aceasta a pierdut două din cele 10 fonduri licitate, mult preţuite de vînători datorită vînatului bogat. Cel mai disputat pare să fi fost fondul Dumbrava – Gura Caliţei, adjudecat de social-democratul Cătălin Vrabie, prin Asociaţia Valea Neagră Goleşti, cu suma de 6.480 euro, dublul preţului de pornire al licitaţiei, care a fost de 3.085 euro. Acesta se pregăteşte să promoveze activitatea în fondul adjudecat, inclusiv pe plan internaţional. Pe acest domeniu pare să fi mizat şi Constantin Buză, prin intermediul unei alte asociaţii participante la licitaţie, AVPS „Ursul Brun” din Neamţ, însă lucrurile nu au decurs conform aşteptărilor, iar fondul a fost pierdut. După licitaţie, preşedintele Buză s-a plasat clar împotriva directorului Eusebiu Martiniuc, care a reprezentat interesele AJVPS Vrancea la licitaţie, acuzîndu-l că nu a licitat pînă la capăt pentru cîştigarea fondului. Buză a declarat atunci că dacă nu vor fi făcute schimbări, în sensul demiterii lui Martiniuc, este dispus să demisioneze, ceea ce iată că s-a şi întîmplat. Dr. Constantin Buză a avut ieri telefonul închis şi nu a putut fi contactat pentru a i se consemna punctul de vedere în legătură cu demisia sa din fruntea asociaţiei vînătorilor pe care o conduce de mai mulţi ani şi care reuneşte nume grele din lumea afacerilor şi mai ales din politică. După ce legea vînătorii a fost modificată anul trecut, monopolul deţinut de AJVPS, pe de o parte, şi Direcţia Silvică, de cealaltă parte, în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor de vînătoare, a fost spart. Astfel, prioritate la administrarea domeniilor au avut asociaţiile de proprietari, nu gestionarii consacraţi, care au pierdut astfel multe fonduri de vînătoare, inclusiv în Vrancea, chiar şi în faţa unor asociaţii private în cele din urmă, la faza finală a licitaţiei organizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Aşa cum era de aşteptat, pe acest fond, asociaţiile vînătorilor sportivi au început să se dezintegreze, nemaiavînd interese comune. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.