Ultima oră

Un copil vrincean poate boteza un satelit al Constelatiei Galileo

Gabriela Draghici
8 sep 2011 762 vizualizări
copiii se pot inscrie la concursul Galileo, organizat de Uniunea Europeanal, dar si la competitia “Juvenes Translatores”

Comisia Europeana (CE) lanseaza doua concursuri inedite pentru copiii [i tinerii din toate statele membre UE. Incepind cu 1 septembrie, liceele i[i pot inscrie elevii in concursul anual al Uniunii Europene pentru tinerii traducatori, cunoscut sub numele de “Juvenes Translatores” (“tineri traducatori” in latina, n.r.). ~nscrierile se pot face online, la adresa http://ec.europa.eu/translatores, perioada de inscrieri incheindu-se pe 20 octombrie. Concursul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan in toate liceele selectate, editia de anul acesta fiind deschisa elevilor nascuti in anul 1994. Elevii trebuie sa traduca un text de o pagina, pe tema voluntariatului. Liceele pot inscrie maximum cinci elevi, de orice nationalitate. Textele vor fi corectate de traducatori din cadrul CE, care vor selecta cite un ci[tigator pentru fiecare tara. ~n martie 2012, toti ci[tigatorii vor fi invitati la Bruxelles pentru a-[i primi premiul. CE mai propune un concurs interesant. Copilul care va realiza cel mai bun desen pe tema spatiului cosmic sau a aeronauticii din fiecare stat membru UE va da numele sau unui satelit din cadrul programului „Galileo”. CE vrea astfel sa gaseasca un nume satelitilor care vor fi lansati pina in 2019. Pot participa la concurs copii cu virsta intre 9 [i 11 ani. Pina pe 15 noiembrie, copiii nascuti in anii 2000, 2001 [i 2002 sint invitati sa realizeze un desen legat de spatiul cosmic [i aeronautica, sa il scaneze sau sa ii faca o fotografie digitala [i sa-l incarce pe pagina de internet a concursului. ~n fiecare tara, un juriu national va alege cel mai bun desen, iar numele copilului ci[tigator va fi folosit pentru a denumi unul din satelitii din constelatia Galileo. Lansarile acestor sateliti vor avea loc in mod regulat, incepind din 2012 [i pina la completarea constelatiei, care ar trebui sa numere 30 de sateliti. Mai multe informatii despre concursul Galileo se gasesc la adresa http://ec.europa.eu/enterprise/policies/satnav/galileo. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.