Ultima oră

Turul Vrancei in stiri pe scurt

Ziarul de Vrancea
7 sep 2011 1200 vizualizări
Localităţile primesc bani în şedinţă extraordinară la CJ

 

Consilierii judeţeni se întrunesc vineri, 9 septembrie, de la ora 14.00, într-o şedinţă extraordinară care va avea loc în sala mare a Consiliului Judeţean. Singurul punct de pe ordinea de zi este un proiect de hotărîre prin care localităţile vrîncene vor primi ceva bani la bugetul local, din returnările de TVA de la stat, pentru anul 2012. De asemenea, vor fi făcute şi previzionări financiare pentru anii 2013-2015. Mai exact, aleşii judeţului vor dezbate „repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a sumelor reprezentînd TVA pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor din cotele din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012 şi estimările pe anii 2013 – 2015”. (M. B.)

Danezii caută „jupuitori” de nurci

Veşti bune pentru vrîncenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Dacă săptămîna trecută erau mai puţin de 100 de locuri de muncă vacante, acum sînt 223 de posturi libere pînă la 14 septembrie. Angajatorii din judeţ au nevoie de zece şoferi de autocamion, cinci dulgheri, zece zugravi, trei lăcătuşi mecanici, cinci macaragii. De asemenea, se mai caută trei paznici, circularişti la tăiat lemne de foc, dar şi fierari betonişti. Pentru cei care vor un loc de muncă mai cu ştaif se găsesc posturi de director de magazin, kinetoterapeut sau psiholog. Nu lipsesc nici joburile din domeniul confecţiilor textile. La nivelul Spaţiului Economic European surpriza vine din Danemarca, unde se caută 40 de… jupuitori de nurci. Germania solicită de ceva vreme circa 100 de bucătari, Lituania caută doi ingineri în domeniul construcţiilor, iar Cehia solicită 20 de muncitori necalificaţi. Mai multe informaţii pot fi cerute reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă la tel. 0237/224.678 sau la sediul din Bdul. Unirii. (S. T.)

 

“Ţeparul” cu permise a fost arestat în lipsă


După aproape o lună în care poliţia a încercat să dea de învinuit, Tudorache Pamfile, de 49 de ani din Garoafa, a primit mandat de arestare în lipsă, “pe o durată de 30 de zile începînd cu data încarcerării efective”. Procurorii vrînceni au propus pe 12 august arestarea preventivă a inculpatului, după ce acesta a pretins şi a primit suma de 1.000 euro anul trecut de la Costel Păftăluţă, promiţîndu-i acestuia că îi va aranja examenul pentru obţinerea permisului. După mai bine de un an, Păftăluţă nu a primit nici ajutorul promis şi nici banii înapoi, motiv pentru care s-a dus la procurori. După ce s-a depus plîngerea penală, Pamfile a returnat banii păgubitului însă se sustrage cercetărilor penale. După două amînări în care s-au solicitat relaţii şi de la poliţişti, s-a aflat că acesta ar fi plecat la muncă în Italia. Apărătorul lui Pamfile a indicat la rîndul său instanţei faptul că acuzatul nu se află în ţară. (G. S.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.