Ultima oră

Stirile sportive ale zilei pe o coloana

Ziarul de Vrancea
28 aug 2011 887 vizualizări
Marinescu, pe podium in F2


Pilotul Mihai Marinescu a obtinut, simbata, prima clasare pe podium in acest sezon al Campionatului Formula 2, el incheiind pe locul trei etapa a XI-a, care s-a desfasurat pe circuitul Red Bull Ring, din Austria. Mihai Marinescu, care a luat startul de pe a doua linie a grilei, de pe pozitia a patra, a incheiat cursa la 14,153 de secunde de invingatorul Ramon Pineiro (Spania). Dupa prima etapa austriaca, Mihai Marinescu ocupa locul IX in clasamentul general, cu 58 de puncte, cu 129 mai putine decit liderul Mirko Bortolotti (Italia). Circuitul din Austria, situat la aproximativ 200 de km de Viena, a fost nou pentru toti pilotii din Formula 2, avind in vedere ca aceasta este cea mai importanta competitie care are loc dupa redeschiderea din mai a pistei. Lungimea unui tur este de 4.318,19 m, pista are doua viraje de stinga si cinci de dreapta si este situata la o altitudine de 660 m (cea mai inalta din calendarul Formulei 2).


“Nico”, imprumutat la Nancy


Atacantul Daniel Niculae va fi imprumutat de clubul AS Monaco gruparii Nancy, el urmind sa paraseasca echipa din a doua liga franceza la inceputul saptaminii viitoare, informeaza cotidianul L'Equipe. Potrivit sursei citate, Niculae are contract cu AS Monaco pina in 2013 si il va regasi la Nancy pe fostul sau antrenor de la Auxerre, Jean Fernandez. Echipa Nancy se afla, dupa patru etape, pe locul 19 in clasamentul campionatului Frantei.

Bulgarii ne fac in ciuda


Cinci cetateni romani au fost sanctionati pentru vandalism de catre autoritatile bulgare, dupa meciul de joi dintre TSKA Sofia si Steaua, din mansa secunda a play-off-ului Ligii Europa. Trei dintre fanii stelisti au fost retinuti in timpul partidei, pentru ca au aruncat cu fumigene. Un alt suporter a fost prins cu o fumigena ascunsa in pantaloni, iar cel de-al cincilea fan a fost arestat pentru ca a aruncat cu o sticla in gardul stadionului, spargind-o.  Autoritatile bulgare au decis ca un fan sa primeasca interdictie pe un an la evenimentele sportive "din Bulgaria sau din strainatate". Ceilalti suporteri au fost amendati cu sume cuprinse intre 300 si 400 de leva.

Australia cistiga “Tri Nations”


Reprezentativa de rugby a Australiei a cistigat Turneul celor Trei Natiuni, pentru a treia oara in istorie, dupa ce a invins, simbata, la Brisbane, cu scorul de 25-20, selectionata Noii Zeelande, in ultima etapa a competitiei. Punctele Australiei, care a mai cistigat trofeul in 2000 si 2001, au fost aduse de Genia, Samo si Beale (cite un eseu) si Cooper (doua transformari si doua lovituri de penalizare). Pentru Noua Zeelanda au punctat Carter si Nonu (cite un eseu), acelasi Carter fiind autorul a doua transformari si doua lovituri de penalizare. Australia, care a acumulat 13 puncte in clasament, a pus capat astfel unei serii de noua infringeri in Turneul celor Trei Natiuni in fata Noii Zeelande, care detine in palmares zece astfel de trofee. Pe locul doi la aceasta editie a competitiei s-a clasat Noua Zeelanda (10 puncte), iar pe trei Africa de Sud (5 puncte).

Eto’o a debutat cu gol in Rusia


 Internationalul camerunez Samuel Eto'o a debutat cu gol la Anji Mahacikala, in meciul din deplasare cu Rostov, scor 1-1, in etapa a XXII-a a campionatului Rusiei, in care la gazde romanul Razvan Cocis a fost integralist. Rostov a deschis scorul, in minutul 72, prin Kalacev. Eto'o, care a intrat pe teren in minutul 57, a inscris in minutul 80. Samuel Eto'o a semnat, miercuri, un contract pe trei ani cu gruparea Anji Mahacikala. El a devenit cel mai bine platit fotbalist din lume, devansindu-i pe Lionel Messi (FC Barcelona) si Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Potrivit Cameroon Radio-Television (Crtv), jucatorul are un salariu anual de aproape 20,5 milioane de euro.

Weber ramine la “tauri”


Australianul Mark Webber si-a prelungit cu un an, pina in 2012, contractul cu Red Bull, a anuntat, simbata dimineata, echipa austriaca. "Vreau sa concurez la virf in Formula 1, deci solutia cea mai simpla este sa ramin inca un an la Red Bull. Motivatia mea pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile pentru mine si pentru echipa este inca foarte mare", a declarat Webber, care concureaza pentru austrieci din 2007. La rindul sau, Christian Hörner, team-manager la Red Bull, a declarat ca aceasta prelungire nu a pus nici un fel de probleme. "Mark cunoaste foarte bine echipa, motivatia sa, conditia sa fizica si angajamentul sint la acelasi nivel", a mai spus Horner. Webber va concura astfel alaturi de germanul Sebastian Vettel pentru al patrulea sezon consecutiv.


Ljungberg a ajuns in Japonia


Fostul mijlocas al echipelor Arsenal si Celtic Glasgow, suedezul Fredrik Ljungberg, isi va continua cariera la 34 de ani in Japonia, el semnind un contract pe doi ani cu gruparea Shimizu S-Pulse, informeaza cotidianul Aftonbladet. Dupa 23 de etape din 34, formatia Shimizu ocupa locul 9 in clasamentul primei ligi japoneze, care se va incheia in decembrie. Dupa noua sezoane petrecute la Arsenal, Ljungberg a jucat un an la West Ham, dupa care s-a transferat in SUA, la Seattle si Chicago. La sfirsitul anului 2010, el a semnat cu Celtic Glasgow, cu care a disputat sapte meciuri.

Un coreean neserios


Atacantul sud-coreean Park Chu-Young (AS Monaco), care trebuia sa prezinte, simbata, pentru a doua parte a vizitei medicale in vederea unui transfer la OSC Lille, si-a parasit camera de hotel si a plecat in Anglia, fara a-i anunta pe oficialii campioanei Frantei, el primind o oferta de la Arsenal. Anuntat la OSC Lille de mai multe zile, jucatorul sud-coreean trebuia sa se transfere la aceasta grupare in schimbul sumei de 3 milioane de euro, plus doua milioane de euro bonusuri, salariul sau lunar fiind stabilit la 190.000 de euro.  "Sintem siderati de acest comportament inacceptabil. Nu am primit niciun telefon, nicio informatie. Asta imi demonstreaza ca acest jucator nu avea nimic de a face cu OSC Lille", a declarat, pentru L'Equipe, presedintele clubului, Michel Seydoux. Park Chu-Young a marcat 12 goluri pentru AS Monaco in sezonul trecut.


Olimpiada pe Maracana


Ceremoniile de deschidere si inchidere ale editiei din 2016 a Jocurilor Olimpice de vara, de la Rio de Janeiro, se vor desfasura pe miticul stadion Maracana, datorita "faimei acestuia in lume", a anuntat secretarul de stat pe probleme de sport Marcia Lins. Aceasta a explicat ca va fi pentru prima data in istoria sportului cind un stadion care nu este olimpic va gazdui ceremoniile de deschidere si de inchidere ale JO. Arena Maracana candideaza si pentru gazduirea finalei Cupei Mondiale de fotbal din 2014, care va fi gazduita tot de Brazilia.


Ramineti unde va e locul


Federatia de Fotbal din Turcia (TFF) a respins, simbata, cererea privind retrogradarea clubului Fenerbahçe, campion en-titre al Turciei, in liga a doua.  TFF a indicat, simbata, intr-un comunicat, ca a respins o asemenea cerere. "Consiliul executiv al TFF a ajuns la concluzia ca nu este nevoie sa revina asupra deciziei din 15 august", aluzie la o hotarire luata de forul turc de a nu retrograda echipa campioana. Federatia de Fotbal din Turcia a respins apelul gruparii Fenerbahçe privind decizia de a i se interzice participarea in Liga Campionilor. TFF a decis, miercuri, sa-i interzica echipei participarea in Liga Campionilor, ca urmare a unei cereri venite din partea UEFA, tinind cont de suspiciunile ce planeaza asupra campioanei in ancheta meciurilor trucate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.