Ultima oră

HP, scoasa la mezat

Ziarul de Vrancea
21 aug 2011 965 vizualizări
Au aparut cumparatori pentru divizia PC a Hewlett-PackardLenovo Group din China si Samsung Electronics din Coreea de Sud ar putea fi interesare de preluarea diviziei de PC-uri a grupului american Hewlett-Packard (HP), care a anuntat ca analizeaza toate optiunile, inclusiv renuntarea partiala sau totala la aceasta, transmite Bloomberg

Principalul candidat ar fi Lenovo, care a cumparat divizia de computere personale a grupului american International Business Machines in 2005, potrivit analistilor de la companiile de cercetare a pietei Ovum si IDC. Samsung ar putea fi interesata intrucit achizitia ar completa mixul sau geografic si de produse, a declarat Carter Luxher, analist la Ovum.
Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a anuntat ca ar putea renunta complet la productia de PC-uri, directorul general Leo Apotheker intentionind sa reorganizeze compania cu o istorie de 72 de ani pentru a se concentra pe segmentul software si clienti corporatisti. Credit Suisse estimeaza ca divizia ar putea valora 12 miliarde de dolari, iar vinzarea acesteia ar fi cea mai mare din industria PC-urilor dupa ce HP a cumparat Compaq Computer in 2002. "PC-urile vor fi in continuare o afacere uriasa cu mari oportunitati, pentru o companie care o poate administra corect. Tabletele sint la moda, dar trebuie sa tinem seama ca anual sint vindute sute de milioane de PC-uri", a aratat Lusher.
HP a anuntat joi ca intentioneaza sa separe de grup divizia de PC-uri, in urmatoarele 18 luni, si va opri fabricarea de produse cu software WebOS, precum tabletele si telefoanele multifunctionale. De asemenea, HP va cumpara producatorul britanic de software Autonomy, pentru 10,3 miliarde de dolari. Dell, al doilea mare producator de PC-uri la nivel mondial, se concentreaza la rindul sau mai mult pe servicii, chiar daca PC-urile reprezinta inca circa jumatate din vinzarile companiei.


Caseta: Actiunile Hewlett-Packard s-au prabusit cu 22%

Actiunile Hewlett-Packard (HP) s-au prabusit vineri cu 22%, cel mai amplu declin din ultimii 31 de ani, dupa ce compania a anuntat schimbari strategice, inclusiv o posibila transformare a diviziei de PC-uri in companie independenta, transmite Bloomberg. Titlurile HP, cel mai mare producator de PC-uri la nivel mondial, au scazut cu 6,56 dolari, respectiv 22%, la 22,95 dolari pe unitate. in timpul tranzactiilor, actiunile au coborit cu 23%, cel mai grav declin dupa 1980. Hewlett-Packard a emis estimari referitoare la vinzarile si profitul din acest trimestru care sint sub asteptarile analistilor. "Oamenii si-au pierdut increderea in companie", a declarat Brian Marshall, analist la firma Gleacher din San Francisco. El a aratat ca investitorii isi dau seama ca modelul financiar al HP este intr-o dezordine mai mare decit au crezut.

.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.