Ultima oră

Bani pentru centralele termice din Focsani, Odobesti si Panciu

Mihaela Beșleagă
1 aug 2011 949 vizualizări
Prefectul Ion Oprea a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Executivul a alocat 3 milioane de lei pentru cofinantarea a trei proiecte privind modernizarea retelelor de energie termica din judetul Vrancea.

Astfel, printr-un ordin al Ministrului Administratiei si Internelor au fost prevazute sume pentru cofinantarea obiectivelor de investitii in vederea reabilitarii sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica, conform programului Termoficare 2006 – 2015 Caldura si Confort. Este vorba de 29 de unitati administrativ teritoriale la nivel national, din care trei din judetul Vrancea. Pentru Focsani se aloca 700.000 lei pentru „Modernizare si reabilitare retea de distributie a energiei termice din municipiu”, Odobesti va primi 300.000 lei pentru proiectul de „Modernizare sistem de producere a energiei termice, racordare centrale contorizate la reteaua de gaze naturale”, iar Panciu 2 milioane de lei pentru retele termice la blocuri. „Sumele mentionate urmeaza sa fie transferate de la bugetul de stat direct catre bugetele locale respective. Sper ca aceste sume sa fie utilizate corespunzator fiindca vorbim de un program national foarte important care are ca obiective principale reducerea semnificativa a costurilor cu energia termica pentru incalzire, reducerea resurselor energetice, dar si o imbunatire a randamentelor  energetice anuale si faptul ca se ajunge la o reducere a pierderilor tehnologice in reteaua de transport a agentului termic”, a declarat prefectul Ion Oprea. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.