Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 iul 2011 401 vizualizări
Avansari la Jandarmerie

De luni, pe umerii mai multor jandarmi vrinceni se vor modifica epoletii. Conducerea Jandarmeriei Vrancea anunta ca de la 1 august 2011, patru ofiteri, un maistru militar si 78 de subofiteri, care indeplinesc stagiul minim in grad, vor fi avansati. “Vor fi înaintati în gradul urmator la termen, dupa cum urmeaza : Ofiteri: la gradul de colonel: locotenent colonel Jugaru Eugen; la gradul de maior: capitan Vasile Marian; la gradul de locotenent: sublocotenent Cristea Florin si sublocotenent Niscoveanu Liviu si Subofiteri: la gradul de maistru militar clasa a III – a - 1 cadru; la gradul de plutonier adjutant sef – 4 cadre; la gradul de plutonier adjutant - 5 cadre; la gradul de plutonier major – 12 cadre; la gradul de plutonier – 57 de cadre. Cu acest prilej colegii le ureaza multa sanatate, putere de munca si «La mai mare!»”, se arata intr-un comunicat de presa al Jandarmeriei. De precizat ca in ultima perioada jandarmii au trecut prin emotiile reexaminarii generata de reorganizarea institutiei. (I. CRETU)

Reclama saracia la “Telefonul copilului”
In primele sase luni ale anului 2011 la singura linie gratuita de asistenta sociala pentru copii si parinti la nivel national,116 111, s-a atins un nivel record al apelurilor in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, crescind de patru ori. Astfel ca s-a ajuns de la 18.882 de apeluri la 75.033 de mii. În majoritatea cazurilor, apelantii au reclamat problema saraciei cauzata de lipsa unui loc de munca, de disponibilizari si reducerea ajutoarelor sociale acordate. Mii de cazuri au necesitat interventia institutiilor abilitate, iar zeci de copii au ajuns in grija statului din cauza saraciei. Astfel ca 2.534 de cazuri au necesitat interventie imediata, cu o crestere de 39,23% fata de aceeasi perioada a anului 2010. Alte 1.025 de cazuri de abuz asupra copilului si violenta în familie au fost sesizate la 116 111, cresterea înregistrata fiind de 32,60%, fata de aceeasi perioada a anului 2010 (773). Numarul cazurilor de abuz sexual asupra copilului si trafic de minori aproape s-a dublat în prima jumatate a acestui an, fiind înregistrate 48 de astfel de situatii. Cu sprijinul institutiilor abilitate au fost adoptate solutii pentru stoparea abuzului si înlaturarea efectelor negative produse de situatia traumatizanta, iar agresorii sint condamnati pentru faptele savirsite. (A.I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.