Ultima oră

Cod galben de ploi torentiale si cod portocaliu pe riuri in Vrancea!

Mihaela Beșleagă
25 iul 2011 641 vizualizări
Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi o noua atentionare meteorologica cod galben de ploi cu caracter torential, valabila pina miine seara, la ora 21.00.

Si zona de deal si de munte a judetului Vrancea va fi afectata de averse, conform atentionarii meteorologilor. "In intervalul mentionat vor fi averse in majoritatea regiunilor. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 60 l/mp, in sud-vestul tarii, in Carpatii Meridionali, de Curbura si Subcarpatii Getici. Ploile vor avea si caracter torential si vor fi insotite de intensificari de vint, descarcari electrice si posibil grindina", se arata in atentionarea ANM. Astfel de fenomene se vor semnala si in celelalte regiuni, indeosebi in Transilvania si zona Carpatilor Orientali, dar pe suprafete mai restrinse. Si hidrologii au emis azi o atentionare cod portocaliu de inundatii pentru riurile Rimnicu Sarat - amonte si aval de statia hidrometrica Tataru "" judetul Vrancea si riul Birzava "" judetele Caras-Severin si Timis. Avertizarea hidrologica este valabila incepand cu data de 26 iulie, ora 6.00 - 27 iulie, ora 12.00. "Avind in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile cu caracter torential prognozate pentru urmatoarele 24 ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, piraie, riuri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe riuri cu depasiri ale cotelor de atentie si ale cotelor de inundatie", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Hidrologie si de Gospodarire a Apelor (INHGA). (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.