Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
25 iul 2011 948 vizualizări
Mioara Lazar se pregateste de concurs

Mioara Lazar, director executiv adjunct interimar la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea se pregateste pentru concursul de miine 26 iulie, proba scrisa, si joi 28 iulie, interviul. "Mi-am luat citeva zile de concediu si chiar acum eram cu cartile in mina si ma pregateam. E destul de invatat, dar sper sa ma descurc la concurs", ne-a spus Mioara Lazar, precizind ca nu stie daca are contracandidat. Studiile universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata, vechimea in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice de minimum 3 ani sint doua dintre conditiile de participare. De asemenea, cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala, nivel avansat si cunostinte de operare calculator, acelasi nivel sint alte doua cerinte pentru a fi eligibil la concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. (S. T.)


76% din exporturile Vrancei sint textile


Cea mai mare pondere din industria Vrancei o detin operatorii economici care desfasoara activitate in fabricarea articolelor de imbrăcăminte (40%), urmati de cei din industria bauturilor (15%) si fabricarea hirtiei (12%), potrivit celor de la Statistica. "Valoarea productiei industriale livrata in luna mai 2011 de cei 104 operatori economici care raporteaza lunar, a fost de 112.978 mii lei", transmite DJS Vrancea. Agentii economici vrinceni au importat mai mult decit au exportat. Comertul international cu bunuri realizat in luna mai s-a concretizat intr-un volum al exporturilor de 13,3 milioane euro si al importurilor de 18,8 milioane euro, inregistrind un sold negativ de 5,5 milioane euro. Din totalul exporturilor, sectiunea "textile si articole din acestea" detine 76%. Pe de alta parte, vrincenii au importat metale comune si articole din acestea, textile si articole din acestea, masini, aparate si echipamente electrice, animale vii si produse animale. De asemenea, in ierarhia judetelor tarii, Vrancea ocupa locul 16 in ceea ce priveste numarul societatilor cu participare straina si locul 31 in functie de capitalul social exprimat in valuta. (M. B.)


Cursuri de calificare pentru cofetari pe bani europeni


Fundatia "Dezvoltare in Europa" organizeaza o conferinta de presa vineri, 29 iulie, ocazie cu care va lansa proiectul "Competenta pentru un viitor mai sigur", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. "Pe termen lung, proiectul va avea efecte pozitive asupra mentalitatii somerilor, in ceea ce priveste ocuparea, cresterea motivatiei pentru cautarea si mentinerea unui loc de munca, sporirea sanselor in gasirea unui loc de munca si adaptarea la cerintele pietei muncii moderne, flexibile si inclusive", declara coordonatorii proiectului. Vor fi organizate cursuri gratuite de formare profesionala pentru ocupatii si meserii precum: administrator pensiune turistica nivel II, ospatar si vinzator in unitati de alimentatie nivel II, bucatar nivel II, dar si cofetar nivel I. Proiectul este implementat in parteneriat cu AJOFM si Confcommercio Verona, Italia. (S. T.)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 10 ore, 50 minute, 37 secunde
DE ce se mai face deplasarea la Bucale pentru concurs,cand totul este o vrajeala de 2 lei,iar stirea ma lasa pe vine,deoarece nu ma ajuta cu nimic nici pe mine nici pe celalti muritori din Vrancea citeste integral
, acum 739402 zile, 10 ore, 50 minute, 37 secunde
Ba soricule de cand este si baragladina de voicu cantaret ?! Ca tu esti comisar sunt convins.Dupa nume deduc insa ca esti un porc.Inseamna ca "femeile" care iti plac sunt numai scroafele de la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.