Ultima oră

Un nuc trasnit a lasat Lepsa si Soveja in bezna

Mihaela Beșleagă
22 iul 2011 1402 vizualizări
Din cauza furtunii de miercuri noapte s-au inregistrat mai multe avarii in reteaua electrica

Locuitorii din mai multe comune de munte au ramas ieri pe intuneric dupa ce reteaua electrica a cedat. Avaria s-a produs din cauza vijeliei din noaptea de miercuri spre joi, cind un nuc trasnit a cazut peste firele electrice, determinind si ruperea virfului unui stilp din reteaua electrica. Au fost afectate 111 puncte de transformare din localitatile Lepsa, Soveja partial, Naruja, Paltin si Nereju. Pentru ca este o zona accidentata, Electrica a intervenit cu dificultate. "Este o zona greu accesibila, nu puteam ajunge la acel punct decit traversind albia riului Putna cu masini mari. Pentru ca deocamdata nu putem monta un stilp in zona, am fost nevoiti sa recurgem la o improvizatie. Din pacate, in timpul manevrelor a cedat si o alta consola de la un alt stilp, din cauza presiunii mari. Speram ca in doua ore sa realimentam toti consumatorii", ne-a declarat aseara Costica Dodu, directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Focsani. De asemenea, din cauza furtunii de miercuri s-au inregistrat mai multe avarii colective si individuale, pe liniile electrice de medie tensiune de la Tifesti si Gura Calitei. Deranjamentele au fost remediate ieri dimineata. Avertizarea meteorologica cod galben de ploi torentiale si vijelii a expirat aseara, la ora 18.00. Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie si in zilele urmatoare se vor inregistra averse insotite de descarcari electrice, iar duminica temperaturile maxime vor scadea pina la 30 de grade Celsius. (M. BESLEAGA)


Electrician mort electrocutat


Un batrin din Balesti, fost electrician in tinerete, a murit ieri electrocutat, dupa ce a incercat sa remedieze o pana de curent. "Pe strada Viilor a fost o pana de curent, a fost reclamata problema la dispeceratul societatii Electrica, care a anuntat ca va trimite o echipa la fata locului. Nu stiu ce a fost in mintea batrinului, s-a grabit si a urcat pe stilp fara nici un echipament de protectie, avea si o virsta inaintata, 73 - 74 de ani, si a incercat sa umble la faze, a fost electrocutat si a murit", ne-a declarat primarul Stancu Balescu. (A. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.