Ultima oră

Turul Vrancei

Mihaela Beșleagă
20 iul 2011 590 vizualizări
Canalizare, drumuri si statie de epurare la Gologanu

Locuitorii comunei Gologanu vor beneficia de o statie de epurare moderna. Acest obiectiv face parte din proiectul derulat de primaria Gologanu pentru realizarea retelei de canalizare, a unei statii de epurare si asfaltarea a 6 km de drumuri comunale, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pe Masura 322.Proiectul, inaugurat la sfirsitul lunii iunie, are o valoare de 2,5 milioane de euro, bani nerambursabili, autoritatea locala nefiind nevoita sa contribuie cu cofinantare, dupa cum ne-a declarat primarul Dumitru Robu. "Finantarea am obtinut-o in anul 2008, in 2009 am inceput lucrarile, iar in iunie 2011, conform contractului, am inaugurat lucrarea. Totul a iesit foarte bine, am obtinut autorizatiile de functionare si in curind speram sa dam in exploatare statia de epurare. De asemenea, intentionam sa o dam in administrare la Compania de Utilitati Publice, pentru ca deocamdata nu ne permitem sa o administram", ne-a spus primarul de la Gologanu. In comuna urmeaza sa fie asfaltati alti 3 km de drum, cu 120.000 de lei, bani repartizati de la Consiliul Judetean. (M. BESLEAGA)


Autorizatiile de construire, in scadere


In Vrancea se construieste tot mai putin. Conform datelor inregistrate de Directia Judeteana de Statistica, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost in luna mai 2011 de 106 autorizatii, mai putine cu 29 fata de luna precedenta si mai putine cu 55 fata de mai 2010. Pe medii de rezidenta, cea mai mare parte a autorizatiilor de construire (82% din total) au fost eliberate in mediul rural. Cele mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale s-a emis la: Focsani, Cimpineanca si Adjud - 8 autorizatii, Garoafa si Cotesti "" 4 autorizatii, Panciu "" 3 autorizatii, Odobesti "" 2 autorizatii si Marasesti "" 1 autorizatie. (M. BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.