Ultima oră

Notarii, chemati cu declaratiile la Fisc

Doina Ganea
19 iul 2011 1159 vizualizări
pina la 25 iulie notarii trebuie sa declare cite tranzactii imobiliare au gestionat

Finantistii recomanda notarilor publici care au obligatia calcularii, incasarii si virarii impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal ca, pina luni, 25 iulie 2011, inclusiv, sa depuna "Declaratia informativa privind impozitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", formular 208, pentru semestrul I 2011. Declaratia trebuie sa cuprinda tranzactiile prin care s-au efectuat transferuri ale dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor, supuse impozitarii. Declaratia se depune semestrial la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sediul biroului notarial, pina la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare semestrului in care a avut loc autentificarea actelor sau ori de cite ori notarul constata erori in declaratia depusa anterior. "Declaratia se depune in format electronic, pe suport magnetic sau optic, insotita de exemplarul listat pe hirtie, semnat si stampilat, prin folosirea programului de asistenta elaborat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care se poate procura gratuit de la unitatile fiscale sau de pe websiteul ANAF, la adresa www.anaf.ro", precizeaza orficialii Directiei de Finante. Neindeplinirea obligatiei de depunere a declaratiei in termenul legal se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 5.000 lei, conform Codului de Procedura Fiscala. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.