Ultima oră

AJVPS acuza de fals trei gestionari privati de fonduri de vinatoare

Mihaela Beșleagă
14 iul 2011 4210 vizualizări
Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Vrancea a facut plingere penala pentru fals si uz de fals impotriva a doua ocoale silvice private si o asociatie care au obtinut trei fonduri cinegetice prin atribuire directa la Ministerul Mediului si Padurilor

Lupta continua pentru fondurile de vinatoare din judet! Gestionarul traditional din Vrancea pentru 28 de domenii de vinatoare, pina anul trecut, respectiv Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), reactioneaza la pierderea unor fonduri de vinatoare. Dupa ce Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) a modificat anul trecut prin ordin de ministru Legea vinatorii si a protectiei fondului cinegetic, prioritate la obtinerea contractarii pentru administrarea domeniilor au avut-o proprietarii de paduri, in detrimentul vechilor administratori. Astfel incit AJVPS Vrancea s-a trezit in fata faptului implinit de a pierde trei dintre fondurile cele mai valoroase din judet, in fata a doua ocoale silvice private si a unei asociatii. Este vorba despre fondurile Tiritu, Nereju si Nistoresti, acordate de MMP, prin atribuire directa, firmei Scolopax (gestionar fiind Asociatia Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Delta Club Bucuresti), Asociatiei Obstilor Zabala-Nereju (gestionar Ocolul Silvic Zabala Nereju) si Asociatiei Obstilor Vrincene (gestionar Ocolul Silvic Naruja), care au dovedit ca proprietarii care s-au asociat detin peste jumatate din suprafata totala a domeniului solicitat. AJVPS a contestat aceste atribuiri si a depus plingere penala la Parchet, acuzind cele trei asociatii private de "fals si uz de fals". "Din totalul de 28 de fonduri cinegetice gestionate au fost atribuite un numar de trei fonduri (Tiritu, Nereju si Nistoresti) catre o asociatie de vinatoare si doua ocoale silvice care au dobindit dreptul de gestionare prin fals si uz de fals, cele trei cazuri fiind in atentia Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani, care desfasoara actiunile specifice de cercetare in caz, impreuna cu lucratorii Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea", transmite Mircea Grosu, purtatorul de cuvint al AJVPS Vrancea. Perioada de gestionare a acestor fonduri de vinatoare este de 10 ani. Cele trei domenii sint bogate in exemplare de caprior, cerb, urs, lup, pisica salbatica si ris si au fost preferate si de vinatori renumiti ai judetului, precum consilierul judetean PSD Victor Roman sau Catalin Vrabie, fost director in Consiliul Judetean.

AJVPS a reusit sa recontracteze pina in prezent doar 15 domenii de vinatoare din cele 28 detinute initial si s-a inscris la licitatie pentru ultimele 10 fonduri, alaturi de alte asociatii din judet si din Galati, Neamt si Bucuresti. Culmea este ca trei dintre asociatiile care concureaza AJVPS Vrancea, respectiv Asociatia "Colt Alb" Adjud, Asociatia de Vinatoare "Venatorius" din Focsani si Asociatia "Valea Neagra" din Golesti au fost fondate de membri vinatori din cadrul AJVPS Vrancea, care au dorit sa aiba propriul lor fond de vinatoare. Licitatia va avea loc pe 4 august, la Bucuresti. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739414 zile, 15 ore, 33 minute, 29 secunde
Care dintre cei din imagine este sotul judecatoarei silva duta de la Tribunalul Vrancea,care a smenuit 1400 ha de padure cu complicitatea cui se stie...fara numar..?? Va multumesc..!!
, acum 739414 zile, 15 ore, 33 minute, 29 secunde
CRED ca raspunsul exact este cel cu partidul popoului spre cititori!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.