Ultima oră

Caldura mare!

Mihaela Beșleagă
11 iul 2011 1328 vizualizări
Si azi ne vom topi de caldura, fiind anuntate temperaturi maxime de pina la 37 de grade Celsius u medicii atrag atentia populatiei ca, în aceste zile caniculare, sa îsi ia masuri de protectie

Canicula a dat mari dureri de cap vrincenilor in acest sfirsit de saptamina, cind temperaturile la orele amiezii au depasit 36 de grade Celsius. Atmosfera a fost de-a dreptul inabusitoare simbata si duminica, cind indicele de confort termic a atins sau a depasit pragul critic de 80 de unitati. Ieri, de pilda, la ora 17.00, la Focsani si la Adjud indicele de confort termic era de 80 de unitati, in conditiile in care orele "fierbinti" trecusera. Spre seara, cind canicula s-a mai domolit, focsanenii au iesit din case si au umplut pina la refuz putinele zone verzi din oras. "Nici nu mai avem loc pe banci, la cita lume este in parc. O tisnitoare ar fi buna, sa ne mai racorim, ca ne-am inchins intre betoanele astea", ne-a spus o pensionara iesita cu nepotelul la plimbare in Parcul Shuman. Conform datelor facute publice de Administratia Nationala de Meteorologie, si indicele radiatiei ultraviolete ajunsese ieri in toata tara la un nivel ridicat, o valoare de 9-10 pe litoralul Marii Negre si 8-9 in restul tarii. Scara indicelui este de la 0 la 15, iar cu cit este mai mare aceasta valoare cu atit este mai puternic potentialul pentru deteriorarea pielii si a ochilor. Caldura le-a creat probleme in sepcial cardiacilor, care au apelat la serviciile medicilor de la Ambulanta. La camera de garda a Spitalului Judetean a ajuns si unul dintre competitorii de la turneul de tenis "Vrancea Trophy", organizat in aceste zile la Complexul Sportiv din Sud, care a avut nevoie de ingrijiri medicale, pe fondul caniculei si a extenuarii. Si astazi meteorologii ne atentioneaza ca va fi canicula si, mai ales dupa-amiaza va exista un disconfort termic. Temperaturile maxime anuntate pentru astazi se incadreaza intre 27 si 37 de grade Celsius, iar in timpul noptii vor fi minime intre 13 si 23 de grade. Pentru a va proteja de razele arzatoare si de aerul incins este recomandabil sa nu iesiti afara intre orele 11.00-17.00. Daca totusi acest lucru este necesar sinteti sfatuiti sa va acoperiti capul cu o palarie, sa purtati ochelari de soare si haine deschise la culoare, din materiale vaporoase si, de asemenea, sa beti cel putin doi litri de apa, pentru a preveni deshidratarea. O atentie speciala trebuie sa acorde persoanele in virsta si copii, mult mai expusi pericolelor generate de canicula. Meteorologii prognozeaza ca de marti ne vom mai racori putin, fiind asteptate din nou ploi torentiale, insotite de descarcari electrice. Temperaturile se vor mai domoli usor, ajungind la maxime de 33-34 de grade Celsius. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.