Ultima oră

VIDEO!!Linie noua la Statia de sortare a gunoiului de la Golesti

Doina Ganea
2 iul 2011 3549 vizualizări
CUP Salubritate SRL valorifica materialele rezultate din gunoaiele aruncate de focsaneni

Primaria Focsani a inaugurat ieri o prima linie mecanizata de sortare a deseurilor menajere. De la inaugurarea de la Golesti nu au lipsit primarul Decebal Bacinschi, viceprimarul Vasile Dobre, precum si o parte a consilierilor locali. Noua componenta a statiei a fost realizata de cei de la SC CUP Salubritate SRL, din venituri proprii, inspirati, dupa spusele directorului Viorel Profiroiu, inclusiv din revistele de specialitate. Noua linie separa intr-o prima faza printr-un separator circular cu gauri, deseurile dure de cele vegetale. "Avem o hala de descarcare. Pentru deseurile menajere sint doua intrari. Gunoiul se transporta pe o banda in ciurul rotativ care selecteaza fractia bio-degradabila, coji de portocala, foi de salata... Apoi, ce rezulta din cernere se duce pe banda de selectie si reciclam: folie, pet, hirtie, tabla. Apoi rezulta o fractie semi-umeda care nu poate fi reciclata si folosita decit prin ardere, dar poate fi utilizata foarte bine ca si combustibil si sint idei pentru gazificarea acestei fractii umede", a explicat Viorel Profiroiu, directorul SC CUP Salubritate SRL. Compactarea se face in baloti de aproximativ 100-120 de kilograme, impartiti pe sortimente. Acestia sint vinduti unor firme din Buzau, Focsani sau Adjud. Potrivit oficialilor, urmatoarea intentie a celor de la CUP Salubritate este realizarea unei benzi transportoare magnetice pentru separarea deseurilor metalice aruncate de focsaneni. "Mai avem nevoie de o presa, un tocator, mai avem citeva echipamente de construit", a spus Viorel Profiroiu. Primarul Decebal Bacinschi s-a aratat multumit de ceea ce au reusit sa realizeze cei de la CUP. "Am ajuns cu costurile cam la un sfert din cit ar fi trebuit sa platim, daca ar fi fost sa cumparam noi linia de sortare a deseurilor. Ne dorim tare mult sa reducem costurile ca sa putem reduce si facturile pentru populatie si agentii economici", a spus primarul. La statia de sortare lucreaza 18 persoane, salariul mediu al celor care lucreaza la sortarea manuala din banda fiind de 700 de lei/luna. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 16 ore, 34 minute, 56 secunde
DOMNUL DIN FOTOGRAFIE ESTE UN F. BUN MENEGER. ESTE UN EXCELENT ORGANIZATOR, PRIOMARIA SI CONSILIUL LOCAL POATE SE GANDESTE SA-L PROMOVEZE CA DIRECTOR LA E.N.E.T. DUPA UN AN DE LA NUMIRE MAI STAM DE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.