Ultima oră

Doi procuratori someaza Prefectura sa ii puna in posesie

Mihaela Beșleagă
17 iun 2011 1565 vizualizări
Maricel Cosor si Violeta Cristea cer terenuri la Soveja si Andreiasu

Comisia Judeteana privind stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor s-a intrunit ieri intr-o sedinta, sub conducerea subprefectului Sorin Hornea, ocazie cu care au fost luate in discutie notificarile si somatiile depuse de catre procuratorii Violeta Cristea (mostenitoarea lui Mihail Orleanu, tatal sau) si Maricel Cosor. VioletaCristea a obtinut o hotarire irevocabila la Tribunalul Vrancea, pentru un titlu executoriu pentru 260 ha de padure la Andreiasu de Jos si doreste sa fie pusa in posesie. "Nu pot sa-mi iau proprietatea, desi am o decizie definitiva si irevocabila in acest sens. In prezent nu doresc decit sa fiu pusa in posesie cu ce mi se cuvine. Acum am sapte procese, cu Prefectura si Primaria Andreiasu, care au facut contestatii la aceasta decizie, dar care sint apa de ploaie, nu pot schimba nimic", ne-a declarat Violeta Cristea (Orleanu). Si cunoscutul procurator Maricel Cosor solicita sa fie pus in posesie cu o suprafata de 6.000 ha de padure la Soveja, in numele familiilor Cincu si Apostoleanu. "Avind in vedere complexitatea acestor solicitari, membrii comisiei au hotarit ca intr-o sedinta viitoare a colectivului de lucru, din care vor face parte juristi, sa fie temeinic analizate pentru a formula un raspuns motivat", ne-a transmis Cristina Tanasa, purtatorul de cuvint al Institutiei Prefectului. în cadrul aceleiasi sedinte au fost validate 22 de dosare in baza Legii nr.247/2005 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in mai multe localitati. Tot ieri au fost analizate si 25 de contestatii depuse impotriva masurilor stabilite de Comisia Movilita, insa doar una a fost admisa. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.