Ultima oră

Guvernul a avizat inceperea concedierilor in MAI

Ziarul de Vrancea
16 iun 2011 386 vizualizări
Guvernul a avizat inceperea concedierilor in MAI si aminarea incadrarii absolventilor. "Se doreste insa si preluarea unor dintre solicitarile sindicatelor", au aratat sursele, dupa sedinta de joi a Guvernului.

Potrivit acestora, ministrul de resort, Traian Igas, se va intilni cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta despre o eventuala redistribuie la consulate a unor angajati disponibilizati din MAI. Agentia MEDIAFAX a prezentat, saptamina trecuta, un proiect de ordonanta de urgenta care indica intentia Guvernului de a bloca pina anul viitor procedurile de incadrare in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor a tinerilor absolventi ai scolilor de politie, in contextul reducerii numarului de posturi din structurile MAI, prin aminarea pina la sfirsitul acestui an a repartizarii acestora. Absolventii ar urma sa fie repartizati la unitatile din MAI in perioada 28-30 decembrie 2011 si numiti in functie abia incepind cu data de 1 ianuarie 2012, astfel incit sa se prezinte la noile posturi din 3 ianuarie 2012, releva proiectul. Actul normativ permite totodata inceperea procedurile de disponibilizare a angajatilor MAI, inclusiv a functionarilor publici, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, pe baza cadrului legal deja in vigoare si care ii confera ministrului dreptul de a desfiinta si disloca unitati in limita posturilor aprobate si a bugetului alocat. Masurile sint justificate in document prin "adincirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar, implicit in ceea ce priveste posibilitatea de asigurare financiara a cheltuielilor cu drepturile salariale. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, saptamina trecuta, dupa audierea sa in Comisia de aparare din Camera Deputatilor, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central. Potrivit lui Traian Igas, angajatii din MAI care vor fi disponibilizati nu vor primi salarii compensatorii, intrucit situatia economica nu o permite. Camera Deputatilor nu a adoptat proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, anterior proiectul fiind respins de Senat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.