Ultima oră

LIFE:Utile: Bauturile reci ne distrug dantura. Cum poti preveni deteriorarea dintilor;Nu mai este un mit! Barbatii mor mai devreme decat femeile

Ziarul de Vrancea
15 iun 2011 507 vizualizări
Cum te ajuta carbohidratii sa traiesti mai mult; Care sunt fructele cele mai contaminate cu pesticide

Care sunt fructele cele mai contaminate cu pesticide


Merele conduc in topul fructelor contaminate cu pesticide. Analizele de laborator au aratat ca 92% din fructele testate erau infestate cu diferite tipuri de pesticide. "Merele sunt tratate mai intens cu diferite substante ca sa reziste mai mult. Desi cantitatile de pesticide nu sunt mari, nu stim ce efecte pot avea pe termen lung", spun specialistii in raport. Mai mult, contaminantii nu sunt eliminati complet nici daca spalati fructele cu sampon "special". Pe local trei in topul fructelor contaminate se afla capsunile, urmate de struguri. La polul opus se afla ceapa, cu cea mai scazuta concentratie de pesticide. Consumand zilnic cinci portii de legume si fructe cu o concentratie scazuta de pesticide, puteti reduce cu 92% cantitatea de pesticide ingerata, spun expertii citati in raport, iar cei care nu-si permit sa cumpere legume bio sunt sfatuiti sa consume ananas, mango, avocado, porumb si ceapa, cel mai putin contaminte, scrie EVZ.


Bauturile reci ne distrug dantura. Cum poti preveni deteriorarea dintilor


Odata cu venirea verii avem tendinta sa bem limonada, ceai cu gheata, bauturi carbogazoase reci, fresh-uri sau apa direct din frigider. Expunerea brusca a danturii la rece este un factor de durere si provoaca in timp distrugerea smaltului, atrag atentia medicii stomatologi. In afara de deteriorarea smaltului, expunerea la bauturi foarte reci este daunatoare dintilor si pentru ca, de cele mai multe ori, acestea au si un aport ridicat de zahar. Din aceste motive, bauturile cariogene, adica cele responsabile de aparitia cariilor, nu trebuie sa aiba contact prelungit cu suprafata dentara, spun medicii. Specialistii recomanda sa ne clatim gura sau chiar sa ne periem dintii dupa ingerarea acestor bauturi, anunta Gandul.


Infectiile unghiilor, greu de tratat


In functie de gravitatea afectarii unghiilor si de tratamentul recomandat de specialist, putem scapa de onicomicoza si in sase luni. Frecventa infectiilor unghiilor creste vara, fiindca transpiratia le favorizeaza. In egala masura, marginile strandurilor si podelele dusurilor publice pot fi surse de infectie. Onicomicoza este o infectie care se manifesta prin ingalbenirea unghiilor, care pot deveni moi si friabile si prin aparitia unor striatii si a unor puncte albe. In timp, unghiile pot deveni maronii, se pot ingrosa si pot face depozite subunghiale. "In 85% din cazuri, onicomicozele sunt date de un dermatofit numit Trichophyton rubrum", explica prof. dr. Olga Simionescu, seful sectiei clinice Dermatologie I din cadrul Spitalului Colentina din Bucuresti, informeaza Adevarul.


Nu mai este un mit! Barbatii mor mai devreme decat femeile


Daca ideea ca barbatii mor mai devreme decat femeile era pana acum decat un mit, cercetatorii sustin ca aceasta este de fapt realitatea. Unul dintre cele mai importante motive este acela ca masculii nu acorda mai deloc atentie sanatatii lor. Potrivit unor studii recente, barbatii mor la varste mult mai mici decat femeile. Pe langa faptul ca acestia sunt mai afectati de bolile cardiovasculare decat reprezentantele sexulu slab, in cazul masculilor se inregistreaza multe decese din cauza alcoolului. Mai mult, specialistii sustin ca femeile, spre deosebire de barbati, sunt protejate de estrogen, hormonul specific feminin, scrie Libertatea.


Insomniile pot ruina casatorii


Femeile care sufera de insomnie pot avea probleme in casnicie, arata un nou studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh. Regula nu se aplica si barbatilor. Dupa o noapte alba, femeile sunt mai iritate, mai irascibile si se cearta mai des cu partenerii. "Nu cu sefii, nu cu prietenii. Oalele se sparg in capul sotilor", precizeaza autorul studiului, Wendy Troxel, profesor de pshiatrie. 70 de voluntari au fost chestionati cu privire la felul in care ii afecteaza lipsa somnului in viata de zi cu zi. Daca femeile care nu se odihnesc bine noaptea sunt mai irascibile si se cearta mai des cu partenerii, barbatii privati de somn reusesc sa se controleze mai bine la acest capitol, anunta EVZ.


Cum te ajuta carbohidratii sa traiesti mai mult


Carbohidratii au fost considerati pana nu demult responsabili pentru kilogramele in exces, de aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului, deoarece acesti nutrienti cresc nivelul insulinei in organism. Un studiu recent, citat de Yahoo Shine, arata ca nu toti carbohidratii ne pun sanatatea in pericol, unii putand chiar ajuta la marirea sperantei de viata. De exemplu, cerealele integrale prelungesc viata, deoarece fibrele pe care acestea le contin reduc riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, respiratorii si infectioase. Specialistii in nutritie recomanda persoanelor care isi doresc sa adopte un stil de viata sanatos sa manance fulgi de ovaz la micul dejun. Fibrele din ovaz contribuie la pastrarea sanatatii inimii si, in plus, creeaza rapid senzatia de satietate, care se pastreaza pe o perioada mai lunga de timp, informeaza Gandul.



; de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.