Ultima oră

VIDEO!!!Plingea si spunea ca nu pleaca pina nu afla cine i l-a ucis pe «tata mosu"»

Ziarul de Vrancea
15 iun 2011 980 vizualizări
Mihaita Budac, nepotul care si-a ucis in bataie bunicul a recunoscut crima u judecatorii au decis arestarea preventiva a celor doi pentru 29 de zile, acestia risca chiar si detentia pe viata, pentru omor deosebit de grav, tilharie in forma agravanta si distrugere

A zdrobit chipul bunicului sau cu pumnii si cu picioarele de l-a lasat intr-o balata de singe, ajutat de un prieten. L-a ucis pe batrinul care l-a crescut pentru o drujba si un polizor pe care le-au vindut in comuna, dupa crima. Este povestea pe scurt a omorului care a zguduit comuna Tulnici cu doua zile in urma. Vecinilor nu le vine sa creada, mai ales ca au vazut cu ochii lor cadavrul desfigurat al batrinului."Cind am vazut ca arde, am sarit si am lovit cu pumnii in usa si in fereastra. Am tipat la vecini. A intrat asta repede care l-a omorit pe bunicul lui, ca sa zica ca stinge focul, probabil. Nea Vasile era teapan, plin de singe, zic eu: «asta-i omorit, nu-i mort de fum». Lumea tipa, au venit pompierii, politistii si ambulanta", ne-a declarat Mariuta Cretu, vecina care locuieste chiar linga casa batrinului ucis cu singe rece de nepotul abia iesit de la inchisoare.


Nepotul ucigas a ajutat la stingerea focului


Mihaita Budac, a recunoscut crima in fata procurorului de caz. Dupa ce l-a omorit si incendiat pe bunicul sau, nepotul s-a alaturat satenilor sa dea o mina de ajutor in lupta cu flacarile. "Plingea, venea pe aici si spunea ca nu pleaca pina cind nu afla cine l-a omorit pe tata mosu, era teapan de beat, i-am zis «du-te ma, nu vezi ca esti teapan de beat, incurci lumea pe aici»", povesteste vecina batrinului, Mariuta Cretu. Fratele victimei isi aduce aminte ca nepotul l-a lovit pe bunicul sau cu o secure in cap pentru niste bani pe care ii avea in casa cu multi ani in urma. Crima insa l-a socat. "Un masacru facut asa in dusmanie, cu capul zdrobit, i-a dat si foc, sa se piarda urma", a spus si Costica Budac, fratele victimei.


Pedeapsa pentru crima, intre 15 si 25 de ani sau detentia pe viata


Procurorul de caz, Florin Tirlea, a deslusit firul crimei. "Invinuitii Mihaita Budac si Nicu Cociug, primul fiind nepotul victimei, pe fondul consumului excesiv de alcool, au patruns in locuinta partii vatamate, l-au lovit cu pumnii si picioarele pina l-au ucis pe batrin. Invinuitii au sustras apoi un polizor si o drujba si le-au instrainat, ulterior au incendiat locuinta. Daca Nicu Cociug abia se eliberase din inchisoare, nepotul batrinului ucis avea alte sase condamnari pentru fapte penale savirsite in perioada de minorat. Fata de cei doi invinuiti, procurorii au propus masura arestarii preventive pentru 29 de zile. Instanta a dat curs propunerii, urmind ca cei doi sa-si continue "sederea" dupa gratii pina aproape de jumatatea lunii iulie. "Acestia risca o pedeapsa intre 15 si 25 de ani sau detentiunea pe viata", a declarat procurorul Florin Tirlea. (Aurelian IVAN, Gabriel SAVA)

Pe platforma webtv a ziarului de vrancea puteti urmari imaginile video cu declaratiile vecinilor si cu casa unde a avut loc omorul





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 7 ore, 25 minute, 27 secunde
Mocani dementi!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.