Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
13 iun 2011 547 vizualizări
Politia Locala are nevoie de combustibil

Politistii locali sint "in pana" de combustibil. Odata cu noua atributie de ridicare a masinilor parcate in mod neregulamentar in oras, Politia Locala Focsani a constatat ca nu este suficienta cota de combustibil alocata pe tura, 20 litri pentru fiecare echipaj. Politistii vor astfel sa solicite o suplimentare de fonduri pentru achizitia de combustibil pentru a-si desfasura in conditii cit mai bune activitatea. Ion Gheorghe, seful Politiei Locale, spune ca s-a emis o hotarire de guvern ce permite cresterea cantitatii de combustibil. "Pentru moment ne limitam la ceea ce avem. La urmatoarea rectificare de buget speram sa obtinem banii solicitati pentru a ne desfasura in bune conditii activitatea de ridicari auto si ordine publica", a precizat Gheorghe. Politia Locala are in dotare sase autoturisme: unul pentru transport valori, doua la ordine publica, doua la rutier si o masina este utilizata pentru controalele din teren. (R. M.)


Inventatori de pe bancile scolii


De la bicicleta pe care se poate merge in ambele sensuri pina la vehicule atipice superioare celor cu patru roti din punct de vedere al aerodinamicii si designului, Concursul Interjudetean de creativitate stiintifica si tehnica "Inventica" de la Suceava reprezinta pentru tineri o Tara a Minunilor. Dupa ce anul trecut s-au intors cu doua locuri II, tinerii vrinceni inscrisi in Cercul de electronica aplicata de la Palatul Copiilor Focsani, coordonat de profesorul Vasile Diaconu, se pregatesc pentru o noua editie. Desi lipsa de spatiu, dotarile rudimentare si buzunarele goale lovesc din plin creativitatea, tinerii sint siguri ca se vor intoarce acasa cu premii. Presedintele comisiei va fi cunoscutul scriitor si jurnalist stiintific Alexandru Mironov. Cei patru tineri vrinceni, intre clasele a V-a si a XII-a, vor concura intre 17 si 19 iunie la sectiunile "vehiculul viitorului", "produse ecologice", "economisirea energiei", "aparatura de masura si control" si "noutati casnice". Participantii au nevoie de sponsori pentru transportul la Suceava, asa ca generosii sint rugati sa-i caute la Palatul Copiilor. (G. D.)


Femeia si rolul ei in societate


"Femeia in societatea romaneasca" este tema sedintei Comisiei Judetene pentru Egalitate de Sanse, sedinta gazduita de reprezentantii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si care va avea loc miercuri, incepind cu ora 11.00. In cadrul sedintei se va trece in revista istoricul evolutiei socio-profesionale a femeilor din societatea romaneasca, trecerea de la activitatile traditionale gospodaresti care erau atribuite exclusiv femeilor, la meserii noi in domenii precum medicina, avocatura, finantele publice, servicii publice si politica. "Se urmareste asigurarea egalitatii de sanse si de tratament pentru a combate orice forma de discriminare privind rasa si etnia, religia, dizabilitatile, virsta sau orientarea sexuala intr-o dimensiune de lupta impotriva saraciei, facilitarea accesului la educatie si servicii de sanatate, participarea la viata economica si in procesul decizional", se arata intr-un comunicat remis redactiei noastre de catre cei de la AJOFM. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.