Ultima oră

Copiii din Naruja, pelerini la Manastirea Valea Neagra

Ziarul de Vrancea
13 iun 2011 2947 vizualizări
Ieri, mai multi elevi din Naruja, participanti la programul Hristos impartasit copiilor initiat de Patriarhia Romana, au tinut in mod deosebit sa multumeasca Divinitatii pentru modul in care s-au descurcat in anul scolar ce se aproprie de sfirsit

Insotiti de sotia preotului Vasile Bratie, care este si bibliotecara in localitate, dar si de alti adulti copiii au plecat in pelerinaj la Sfinta Manastire Valea Neagra, loc in care se spune ca exista o icoana facatoare de minuni. Elevii au ascultat Sfinta Liturghie, s-au rugat si au cintat la strana bisericii alaturi de maicile din manastire, asa cum au invatat la orele de cateheza din Parohia Naruja. Maicutele i-au poftit pe copii la masa si i-au rasfatat cu bunatati cu atit mai mult cu cit duminica a fost hramul paraclisului de iarna al manastirii. Impresionati de atmosfera incarcata de sfintenie a manastirii, copiii au promis ca se vor reintoarce aici in timpul vacantei alaturi de parinti. (S. T.)


"Familia, scoala si provocarile adolescentii la "Ion Mincu"


Este titlul activitatii desfasurate joi, 9 iunie la biblioteca Colegiului Tehnic "Ion Mincu" Focsani, coordonata de profesoara Cezarina Nicodei si bibliotecarul Alina Asteleanu, cu prijinul clasei a X-a D. Materialele prezentate au argumentat importanta familiei si a scolii in fomarea tinerei generatii. Discutiile purtate au plecat de la schimbarile survenite in structura familiei de-a lungul timpului. "Functiile ei s-au diversificat si amplificat. In acelasi timp scolii i se cere un efort tot mai sustinut pentru a-si exercita cu succes rolul informal, dar si formal, in pregatirea tinerei generatii pentru viata. In aceste conditii doar colaborarea permanenta cu familia poate conduce la rezultate notabile. Intrucit in zilele noastre sint tot mai multe familii care se destrama, rezulta ca modul de percepere a acesteia s-a schimbat intr-un sens negativ, dar functiile ei nu pot fi preluate si exercitate de nici o alta institutie din stat", ne-a spus Gabriela Bardas, consilierul educativ al unitatii. (G. D.)


Moda etnobotanicelor, dezbatuta de liceenii de la "Gh. Asachi"


Centrul de Informare si Documentare al Colegiului Tehnic "Gh. Asachi" a gazduit vineri, 10 iunie, intilnirea dintre echipa de proiect al colegiului gazda si cea a Colegiului Tehnic "Transilvania" din Brasov. Cele doua colegii au ajuns la etapa finala a proiectului "Drogul-calauza spre infern", proiect de educatie pentru prevenirea si combaterea consumului de droguri, demarat la 1 decembrie 2010. Potrivit concluziilor proiectului, multi dintre elevi ar fi tentati sa consume produse etnobotanice, desi sint constienti de efectele nocive. Vineri, 17 iunie, va avea loc un schimb de informatii intre cele doua echipe de proiect. Coordonatorul proiectului este directorul adjunct al unitatii, Mihaela Arhire. (G. D.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.