Ultima oră

JUSTITIE:Predoiu: Este nevoie de un verdict in dosarele de mare coruptie

Ziarul de Vrancea
12 iun 2011 339 vizualizări
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat sambata ca problema privind justitia este legata de nesolutionarea dosarelor de mare coruptie, fiind nevoie de un verdict, "nu neaparat de unul anume", dar cauzele trebuie inchise printr-o decizie judecatoreasca definitiva, relateaza Mediafax.

Ministrul a afirmat, in cadrul emisiunii "Fara Frontiere" a TVR, ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), impus justitiei romane de catre Comisia Europeana, este un domeniu prioritar in Romania, fiind un "program foarte extins, care cuprinde patru obiective".


"Trebuie vazut ce anume din acest MCV ridica semne de intrebare", a spus Predoiu, adaugand ca "raspunsul nu este atat de complicat, putand fi citit in rapoartele de tara, in pozitiile unor state membre".


Potrivit acestuia, raspunsul este legat de "incertitudinile fata de rezultatele anchetelor de mare coruptie, fata de dosarele de mare coruptie".


El a adaugat ca se vorbeste de necesitatea finalizarii cauzelor de mare coruptie, acestea fiind problema.


"Eu sper ca judecatorii care au pe masa asftel de dosare inteleg ca este important sa pronunte un verdict. Nu neaparat un anume verdict, dar este nevoie sa inchida aceste dosare printr-o decizie definitiva", a declarat Catalin Predoiu, la TVR.


Intrebat care ar fi cauza nesolutionarii inca a acestor dosare, Predoiu a facut referire la conditii, insa in orice sistem judiciar se poate vorbi de necesitatea imbunatatirii acestora.


"Nu cred, insa, ca ne putem ascunde in spatele unor scuze intemeiate atunci cand vorbim de trenarea cauzelor de mare coruptie, cand vorbim de pericolul presciptiei in anumite cauze si cand vorbim de un efect direct pe care il vedem in ceea ce priveste temerile expertilor europeni in materie de justitie si in ceea ce priveste pozitiile precaute, ca sa nu spun altfel, exprimate de unele state membre", a mai spus Predoiu.



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.