Ultima oră

LIFE:Utile: Cum va feriti de bacterii ucigase; 5 plante care normalizeaza tensiunea arteriala

Ziarul de Vrancea
11 iun 2011 1107 vizualizări
Circumcizia la barbati: moda sau tortura; ; Dieta care ne pregateste pielea pentru plaja

Cum va feriti de bacterii ucigase


Gatiti alimentele la temperaturi de peste 70 de grade C, folositi ustensile diferite pentru alimente crude si pentru cele gatite, nu lasati mancarea calda sa se raceasca la temperatura camerei. Toxiinfectiile alimentare si marile epidemii bacteriene incep, de cele mai multe ori, in bucatarie, daca nu sunt respectate reguli simple de igiena, situatie care ar putea sta si la baza actualei epidemii de E.coli din Europa. Desi alimentele, fie ca sunt vegetale sau carne, sunt habitatul natural al bacteriilor, foarte multe microorganisme pot avea efecte dezastruoase asupra sanatatii copiilor, batranilor sau persoanelor cu imunitate scazuta. Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii stabileste cinci reguli de aur in bucatarie. Integral in EVZ.


Cele mai bune remedii pentru tratarea vanatailor


Daca te invinetesti usor si ai mai mereu pete inestetice pe picioare si pe brate, exista cateva solutii la indemana care te pot ajuta sa scapi rapid de ele. Secretul este sa iei masuri la scurt timp dupa lovitura. Numita si echimoza, inestetica vanataie poate aparea chiar si in urma loviturilor usoare. La inceput, din cauza distrugerii vaselor superficiale de sange, in locul vatamat va aparea o pata rosiatica. Dupa cateva ore insa, se poate observa ca regiunea afectata se mareste si se coloreaza in violet. In general, vanataile trebuie tratate imediat, deoarece cu cat trece mai mult timp, cu atat timpul de vindecare va fi mai mare, scrie Adevarul.


Circumcizia la barbati: moda sau tortura


Barbatii prefera blondele focoase, dar femeile ce gusturi au cand vine vorba despre... circumcizie? Ele prefera barbatii circumscisi sau cei necircumscisi? In prezent din ce in ce mai multi barbati isi pun intrebarea daca ar trebui sa apeleze la aceasta forma de interventie chirurgicala care elimina preputul. Insa in multe cazuri exista o mare dilema: cum vor reactiona femeile? Revista AskMen.com trateaza avantajele si dezavantajele circumciziei. Personajul Elaine din Seinfeld spune ca rezultatul circumciziei nu este tocmai placut "Nu mai exista nici o fata, nici o personalitate.. este ca un martian", spune ea, in timp ce Charlotte din "Sex and the City" compara efectul unei astfel de operatii cu aspectul unui caine din rasa Shar Pei. Se pare ca societatea moderna a catalogat circumcizia ca fiind neatragatoare. Totusi, in America, aproximativ 75 % dintre barbatii au ales sa fie circumscisi, scrie Romania Libera.


5 plante care normalizeaza tensiunea arteriala


Remediile din plante sunt recomandate atat in scop preventiv persoanelor care au o tendinta usoara spre hipertensiune sau spre hipotensiune, cat si celor care au un diagnostic clar in aceasta privinta. Hipertensiunea arteriala este cea mai raspandita boala cronica si, de asemenea, reprezinta un factor important de risc pentru aparitia atacului cerebral si a infarctului miocardic. Netratata, duce la afectarea vaselor sangvine si a unor organe precum rinichii si ochii. In schimb hipotensiunea, adica tensiunea mica, produce mai putine probleme si se corecteaza actionand asupra cauzelor care pot fi deshidratarea, insuficienta cardiaca, diabetul sau alte afectiuni cronice. Plante precum rozmarinul, ciubotica-cucului si catina, sub forma de ceaiuri sau de tincturi, normalizeaza tensiunea arteriala si previn aparitia complicatiilor. Integral in Adevarul.


Copiii nascuti primavara, cei mai bolnavi


Aflati de ce boli puteti suferi, in functie de data nasterii. Copiii nascuti primavara sunt predispusi la diverse afectiuni, iar cei nascuti in luna noiembrie sunt cei mai sanatosi. De vina ar fi lipsa vitaminei D in primele luni de sarcina, sintetizata cu ajutorul luminii solare, relateaza dailymail.co.uk. Luna in care sunt copiii nascuti isi spune cuvantul asupra starii lor de sanatate, inteligentei si longevitatii, arata o serie de studii. Lipsa vitaminei D in primele luni de sarcina isi poate lasa amprenta asupra starii fizice si psihice. Astfel, copiii nascuti primavara au un risc mai mare sa sufere de astm, autism, schizofrenie, scleroza multipla sau Alzheimer. Pot fi insa mai destepti decat colegii lor nascuti toamna, de exemplu, scrie EVZ.


Dieta care ne pregateste pielea pentru plaja


Meteorologii anunta temperaturi foarte ridicate vara aceasta si, de aceea, mai mult ca oricand, pielea trebuie sa fie pregatita pentru a face fata nivelului mare de radiatii solare. Iata ce alimente trebuie sa introduci zilnic in dieta pentru ca soarele sa nu-ti afecteze negativ pielea. In general, din cauza expunerii prelungite la soare, pielea are tendinta de a-si pierde din suplete si din stralucire, deoarece se distruge filmul lipidic care o protejeaza. Explicatia este ca, sub actiunea razelor ultraviolete, acizii grasi care intra in alcatuirea celulelor epidermei se deterioreaza. Solutia in acest sens o reprezinta alimentele bogate in acizi grasi esentiali Omega 3, pe care nutritionistii ne sfatuiesc sa le introducem in dieta de cel putin trei ori pe saptamana. Acizii grasi Omega 3 se gasesc in peste gras (somon, sardine, ton), nuci, uleiuri vegetale si in germenii de grau, scrie Adevarul.



de Andra Ciubotaru HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.