Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
6 iun 2011 531 vizualizări
Bani pentru fermele de semi-subzistenta

In perioada 1 "" 30 iunie este prima sesiune din 2011 de cereri de proiecte pentru Masura 141 "" Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta pentru acordarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Potrivit reprezentantilor Camerei Judetene Agricole (CJA), solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri, versiunea iunie 2011. "Actele necesare pentru intocmirea documentatiei vor fi depuse la Camera Agricola, in vederea elaborarii unui proiect pentru masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, unde documentatia va fi elaborata gratuit de specialistii nostri", sustine directorul CJA, Gabriel Necula. Termenul limita de depunere pentru aceasta sesiune de cereri de proiecte este: 30 iunie 2011, ora 12.00. (D. GANEA)


Somajul in Vrancea scade pe hirtie


Situatia economica nefasta pe care o traverseaza tara in ultimii ani pare sa se mai redreseze, potrivit statisticilor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Daca in luna martie rata somajului pe tara era de 5,92% in luna aprile aceasta a scazut la 5,41%. La nivelul judetului nostru in luna aprilie rata somajului era de 6,18% Vrancea inscriindu-se in a doua jumatate a clasamentului national. Numarul de someri era de 9.366. Vrancea statea bine in statistici si la capitolul someri de sex feminin cu doar 3.751 de persoane fata de cele mai multe judete care au peste 5.000 de somere, iar in unele cazuri chiar si peste 10.000. Vrancea era in primele zece judete cu cei mai putini someri indemnizati unde doar 2.439 de persoane primeau indemnizatie de somaj. Totusi, in statisticile autoritatilor nu se regasesc cei plecati la munca peste hotare care nu sint deloc putini. Daca toti cei fara loc de munca ar figura in statistici rata somajului nationala ar fi probabil, mult mai mare. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.