Ultima oră

UTILE:Bauturile energizante contin o concentratie de cofeina toxica pentru copii

Ziarul de Vrancea
4 iun 2011 563 vizualizări
Medicii sustin ca parintii nu ar trebui niciodata sa le permita copiilor lor sa consume bauturi energizante, deoarece acestea contin o concentratie "toxica" de cofeina, potrivit unui studiu recent publicat în revista Paediatrics.

Potrivit acestui studiu, bauturile energizante contin o concentratie de cofeina de pina la 14 ori mai mare in comparatie cu bauturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat "toxic" de catre experti, informeaza dailymail.co.uk. Totodata, bauturile energizante contin calorii suplimentare, pe care cei mai multi dintre copii nu reusesc sa le consume si care pot provoca aparitia obezitatii si a cariilor dentare. Medicii le recomanda parintilor sa le ofere apa copiilor lor, considerind ca apa reprezinta cea mai buna solutie pentru a se hidrata in timpul acelor zile caracterizate prin activitati fizice obisnuite. Bauturile energizante contin o serie de stimulenti, precum cofeina, care sint asociati cu aparitia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburarilor de comportament si chiar a deceselor premature. Bauturile energizante pentru sportivi contin carbohidrati, minerale si electroliti, ce sint adaugate in aceste produse pentru a inlocui apa si electrolitii care se elimina prin transpiratie. Acelasi studiu critica spoturile publicitare care ii incurajeaza pe tineri sa creada ca aceste bauturi energizante pot sa ii ajute sa atinga virful performantei sportive. Brandurile de bauturi energizante vizate in acest raport medical sint Red Bull, Monster si Rockstar. Brandurile de bauturi pentru sportivi mentionate in raport sint All Sport, Gatorade si Powerade. Studiul a fost coordonat de medicul Holly Benjamin de la Comer Children\'s Hospital din cadrul Universitatii din Chicago.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.