Ultima oră

SPORT: SOC îN FOTBAL! FC Timisoara si Gloria au fost retrogradate!

Ziarul de Vrancea
31 mai 2011 432 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net FC Timiosoara si Gloria Bistrita sunt retrogradate, după ce nu au obtinut licentele pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1. Principalele beneficare ale acestei decizii sunt FC Vaslui, avansată în Liga Campionilor, Gaz Metan Medias, calificată în premieră într-o cupă europeană, si Sportul Studentesc, salvată birocratic de la retrogradare.

Decizie-soc in fotbal. FC Timisoara si Gloria Bistrita nu au primit licenta si sunt retrogradate, iar implicatiile sunt fără precedent in fotbalul romanesc.


Decizia FRF a fost anuntată de directorul de licentiere Viorel Duru. FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fată de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi, in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget.


Hotărarea apartine Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere a Cluburilor si este definitivă. Licente nu au primit nici Universitatea Craiova, Unirea Urziceni si Victoria Brănesti, astfel că Liga 1 ar putea avea mai putine echipe din sezonul următor dacă FRF nu va aproba un număr mai mare de promovate din esalonul secund.


Timisoara ar putea ajunge chiar in esalonul al III-lea deoarece bănătenii nu au depus in termen dosar de licentiere pentru esalonul secund. Principalele beneficare ale acestei decizii sunt FC Vaslui, avansată in Liga Campionilor, Gaz Metan Medias, calificată in premieră intr-o cupă europeană, si Sportul Studentesc, salvată birocratic de la retrogradare.


"în urma evaluării documentatiei prezentate de fiecare club la data limită, 31 martie, (...) s-a propus refuzarea licentei pentru următoarele cluburi: FC Timisoara, Gloria 1922 Bistrita, FC U Craiova, CS Gaz Metan Medias, FCM Tg. Mures, CFR Cluj si ACS Victoria Brănesti, iar CS Unirea Urziceni SA nu a solicitat licentă. Comisia de licentiere a analizat raportul directorului de licentiere, impreună cu documente suplimentare care au fost aduse in timpul functionării comisiei de primă instantă, si a refuzat propunerea de respingere a licentei in cazurile CFR Cluj, Gaz Metan Medias, FCM Targu Mures, FC Timisoara si Gloria Bistrita. Au fost confirmate propunerile in cazurile Victoria Brănesti, Universitatea Craiova si Unirea Urziceni. Dintre cluburile pentru care s-a respins refuzarea licentei, am constatat că la Timisoara si Gloria documentele financiare prezentate de cluburile in cauză ar fi putut fi nerelevante pentru indeplinirea criteriilor financiare (...) si am apreciat că ar fi motive pentru a apela decizia comisiei de primă instantă privind acordarea licentei. Universitatea Craiova SA a făcut de asemenea apel la decizia de neacordarea a licentei", a spus Viorel Duru, directorul de licentiere al FRF.


Mihai Alexandru Micu, presedintele Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere a Cluburilor, a declarat, la randul său, că organismul pe care il conduce a luat următoarele decizii: "în cazul SC Universitatea Craiova se respinge apelul declarat si este mentinută hotărarea primei instante de neacordare a licentei pentru sezonul 2011/2012. în cazul Gloria Bistrita, este admis apelul declarat de FRF prin directorul de licentiere si se dispune neacordarea licentei pentru sezonul 2011/2012. în cazul FC Timisoara este admis apelul declarat, s-a dispus neacordarea licentei pentru sezonul 2011/2012".


în urma acestei hotărari si a faptului că Universitatea Craiova, Unirea Urziceni si Victoria Brănesti nu au primit nici el licentele, Sportul Studentesc va rămane in Liga I, iar din esalonul secund vor promova nu patru, ci cinci echipe.


FC Timisoara a incheiat sezonul 2010/2011 al Ligii I pe locul doi, care ii asigura prezenta in preliminariile Ligii Campionilor, iar Gloria Bistrita terminase campionatul pe locul 14.


Duminică, s-a anuntat că FC Timiºoara nu a primit licenta din partea UEFA si că, astfel, nu va putea evolua in cupele europene. Locul bănătenilor in preliminariile LC va fi luat de FC Vaslui, iar Gaz Metan Medias, locul 7 in Liga I, va juca in premieră in Europa League.


Presedintele Timisoarei spune că gruparea bănăteană este "lucrată" si il consideră principal vinovat pentru situatia creată pe Viorel Duru, director de licentiere in cadrul FRF, despre care spune că este corupt.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.