Ultima oră

POLITICA:Cum l-a omorăt Antena 3 pe Traian Băsescu

Ziarul de Vrancea
29 mai 2011 425 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net mai multe adrese de email au primit un mesaj surprinzător de pe o adresă @antena3.ro si care anunta moartea presedintelui Traian Băsescu într-un accident mortal. Antena 3 sustine că este victima unui atac informatic si precizează că nu are nicio legătură cu acesta.

Soc si groază marca Antena 3. Presedintele Traian Băsescu a murit intr-un accident auto. Cel putin asa sustine un email primit sambătă de pe adresa noreply@antena3.ro. Mesajul e la fel de cutremurător: "Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in premiera aici".


Acel "aici" inseamnă de fapt un fisier executabil pe care dacă tineti la siguranta calculatorului dumneavoastră mai bine nu il descărcati.


Antena 3 sustine că este victima unui atac informatic: "Un atac informatic afectează adresele de e-mail din Romania. Subiectul mailului surprinde prin gravitatea informatiei, provocand primitorul să deschidă un link de unde se descarcă un virus executabil, nociv pentru computer. Pentru a da si mai multă credibilitate informatiei, autorii atacului au folosit numele postului de stiri Antena 3 in denumirea adresei de la care pare primită stirea, mai exact: "noreply@antena3.ro", adresă inexistentă."


Antena 3 afirmă că nu este implicată in vreun fel in această poveste: "Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic si vă avertizăm să nu accesati link-ul, pentru a vă proteja calculatorul. Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a răspandi virusi in masă. Destul de rare in Romania, la nivel mondial sunt frecvent utilizate. în octombrie 2010, intr-un alt atac informatic la nivel national, un mail ce părea primit de la Ministerul de Finante informa privind așa-zise rambursări de impozite."


Reactia Antenei 3 nu face referire la vreo plangere penală pe care televiziunea ar urma să o depună la adresa autorilor atacului informatic.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.