Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
28 mai 2011 573 vizualizări
Politistii locali in haine noi

Politistii locali vor scapa de tinutele cu insemnele Politiei Comunitare cel mai probabil cu 1 iunie. Unitatea din subordinea Primariei Focsani a primit tinutele de vara pentru care s-au scos din visteria bugetului local 160.000 lei (1,6 miliarde lei vechi). Ion Gheorghe, seful Politiei Locale, spune ca pentru achizitia echipamentului s-a organizat licitatie publica iar firmele cistigatoare sint din Buzau, Bucuresti si Rimnicu Vilcea. Conform legislatiei in vigoare, un politist local ar trebui sa aiba un costum de vara si unul de iarna, un costum de interventii de vara si unul de iarnă, pelerina de ploaie, scurta imblanita, manusi din piele, pantofi de vara, bocanci, ghete din piele de culoarea neagra plus alte articole de imbracaminte. Un calcul facut de Politia Locala arata ca de la bugetul local ar trebuie sa se mai aloce aproape 500.000 lei (5 miliarde lei) vechi pentru achizitia intregului echipament si armament din dotare. (R. M.)


Aproape 4 milioane de euro, rambursari de TVA


La nivelul judetului Vrancea de la inceputul anului si pina la finele lunii aprilie s-a aprobat la rambursare suma de 17.099.568 lei. Din aceasta, a fost restituita in contul agentilor economici suma de 6.495.747 lei si compensate obligatii fiscale ale contribuabililor cu suma de 10.603.821 lei. Compensarile au avut urmatoarea structura: la bugetul de stat s-a platit 4.943.830 lei, la CAS "" 4.294.538 lei, la CASS -1.227.456 lei si la Somaj "" 137.997 lei. Selectarea deconturilor ce urmeaza a fi rambursate se face pe principiul cel mai vechi decont se stinge primul. "Decontarea lunara efectiva se realizeaza automat la 3 termene fixe, respectiv: 4 ale lunii - rambursarea a 20% din totalul sumelor de rambursat pentru luna respectiva, calculat la nivel national, 24 ale lunii - rambursarea a 30% din totalul sumelor de rambursat pentru luna respectiva, calculat la nivel national si 29 ale lunii - rambursarea a 50% din totalul sumelor de rambursat pentru luna respectiva, calculat la nivel national", au precizat reprezentantii Fiscului. Selectarea deconturilor se realizeaza in ordinea vechimii. (D. G.)


350.000 lei pentru azilul de batrini din Marasesti

Primaria orasului Marasesti asteapta un semn de la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale privind infiintarea caminului de batrini. Desi a fost trimis dosarul de inscriere in programul "Dezvoltarea caminelor pentru persoane virstnice", autoritatile nu au primit nici un raspuns de la Bucuresti pentru incheierea contractului. Constantin Vlase, edilul orasului, spune ca a fost depusa documentatia, s-a intocmit proiectul si studiul de fezabilitare, iar in urma analizelor s-a constatat ca pentru amenajarea caminului de batrini ar fi nevoie de 350.000 lei. O suma de care Primaria nu dispune la aceasta data. Autoritatile se gindesc si la infiintarea unui centru de permanenta astfel incit populatia sa poata beneficia de servicii medicale in caz de urgenta. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.