Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
18 mai 2011 750 vizualizări
Stiri pe scurt

Modernizari la calea ferata ce leaga Adjudul de Transilvania


Calea ferata care leaga sudul Moldovei de Transilvania va fi modernizata. Astfel, printr-un proiect de hotarire al Guvernului Romaniei, adoptat pe 11 mai si publicat ieri in Monitorul Oficial, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii "modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanice pe sectia de circulatie Siculeni "" Adjud". Calea ferata pleaca de la Sfintu Gheorghe, Covasna, traverseaza Harghita, prin localitatea Siculeni, apoi judetul Bacau si are punct terminus municipiul Adjud, in Vrancea. Potrivit HG 475/2011, "finantarea obiectivului se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii". Lucrarile se vor desfasura pe sinele din Harghita si Bacau, durata lucrarilor fiind de trei ani. Valoarea investitiilor este de 173 milioane lei, iar obiectivul va fi protejat antiseismic. (I. CRETU)


Ec. Nicolai Marascu, sustine concursul pentru Spitalul Panciu


Ec. Nicolai Marascu va participa astazi la concursul organizat de consiliul de administratie al Spitalului din Panciu in vederea ocuparii functiei de manager. Actualul manager al spitalului, Nicolai Marascu, este singurul candidat pentru aceasta functie. Acesta va sustine o proba scrisa, un interviu si va avea de prezentat si un proiect de management ce va cuprinde si obiectivele pe care doreste sa le atinga in urmatoarea perioada. Nicolai Marascu a preluat sefia Spitalului din Panciu la citeva luni dupa ce a eliberat functia de director economic de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. (R. M.)


Accident de munca la Obstea Tulnici


Saptamina trecuta un muncitor la Obstea de Mosneni Tulnici a suferit un accident minor in urma taierii unor arbori. Barbatul, intr-o clipa de neatentie, s-a trezit cu o creanga mai groasa pe picior, rana fiind tratata la dispensarul din comuna, iar muncitorul neavind viata pusa in pericol. "Intradevar a fost un accident, dar a fost unul minor, mai curind unul intimplat in aceeasi saptamina la Lepsa a fost mai grav. Oricum, cei de la Obste ne-au anuntat in ziua in care s-a intimplat accidentul", a declarat Eliza Botezatu, sefa de la Inspectoratul de Munca Vrancea. Aceasta a mai precizat ca, potrivit unor statistici, accidentele de munca sint mai frecvente la Nereju decit la Tulnici. Inspectorii au in atentie modul in care se face protectia muncii in cazul celor care lucreaza cu material lemons. (S. T.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.