Ultima oră

SOCIAL:Familiile cu venit net pe membru de peste 850 lei vor avea facturi mai mari la încălzire

Ziarul de Vrancea
17 mai 2011 485 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net care-l citeaza pe premierul Emil Boc eliminarea subventiei la energia termică va impune acordarea ajutorului statului doar pentru familiile cu un venit net pe membru de pănă la 850 lei, în timp ce persoanele cu venituri mai mari vor fi obligate să suporte o crestere a valorii facturii la încălzire.

"Cei care au venituri peste o anumită limită nu vor mai primi subventii din partea statului, insă cei care sunt cu venituri mici vor primi un sprijin suplimentar la plata facturii la energie termică. Eu cred, dintr-o primă aproximatie, in calitate de ministru interimar al Muncii, că familiile care au un venit pe membru intre 800 si 850 lei nu vor suferi la factura la energia termică la iarnă, vor beneficia in continuare de sprijin suplimentar pentru a putea să plătească factura. Probabil ca peste un anumit nivel, mai mare, să crească valoarea facturii", a declarat, luni seara, seful Guvernului, la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.


Guvernul s-a angajat in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) că va elimina subventiile la energia termică cel tarziu pană la sfarsitul lunii august, alocatiile pentru incălzire urmand să fie orientate exclusiv către persoanele defavorizate, relevă scrisoarea de intentie convenită cu FMI.


Mediafax a anuntat, in urmă cu o săptămană, că Guvernul s-a angajat in ultimele discutii cu Fondul Monetar International să elimine subventia la energia termică in perioada imediată astfel că factura populatiei pentru incălzire si apă caldă ar putea creste cu pană la 60% pană la finele anului, in functie de capacitatea primarilor de a acoperi diferenta din surse proprii.


Subventia pentru producerea energiei termice este acordată in prezent atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale.


Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat că Guvernul va elimina subvenTia acordată de la nivel central pană la finele anului, dar va mentine la acelasi nivel sau chiar va creste ajutoarele pentru incălzire acordate persoanelor defavorizate.


Purtătorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a precizat, miercuri seara, că problema subventiei la incălzire a fost discutată in sedinta Guvernului, stabilindu-se ca ministerele Finantelor, Administratiei si Muncii să prezinte, in următoarele săptămani, variante de lucru privind subventiile la energia termică, avand in vedere că principiul subventionării nu va mai fi aplicat tuturor persoanelor indiferent de venituri.


în prezent, de la nivel central, Guvernul acoperă pană la 45% din cheltuielile cu combustibilul ale producătorilor de energie termică, iar pretul de facturare la populatie diferă mult de la o localitate la alta, in functie de pretul de referintă stabilit de către consiliul local si subventia acordată de fiecare primărie.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.