Ultima oră

LIFE:Eurovision 2011: Hotel FM, un modest loc 17. Azerbaidjan a căstigat finala-VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
15 mai 2011 413 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Italia si Moldova au dat cele mai multe puncte Romăniei, votul păstrănd în general "traditia" prieteniilor si a vecinătătilor. Concursul a fost căstigat de Azerbaidjan, iar Zdob si Zdub, care au concurat pentru Moldova, s-au clasat pe pozitia a 12-a.

Azerbaidjan a castigat, sambătă seara, finala concursului Eurovision 2011, cu piesa "Running Scared" interpretată de Ell/Nikki, in timp ce reprezentantii Romaniei, Hotel FM, s-au clasat pe locul 17, iar Republica Moldova, pentru care au intrat in concurs cei de la Zdob si Zdup, pe a 12-a pozitie.


Primele trei tări clasate in finala Eurovision 2011, desfăsurată sambătă seara la Düsseldorf si transmisă in direct de TVR 1, au fost Azerbaidjan, Italia si Suedia.


Romania, reprezentată in concurs de trupa Hotel FM, s-a clasat pe locul 17, in timp ce Zdob si Zdup, care au cantat pentru Republica Moldova, au terminat concursul pe locul 12


Numărul de puncte pe care Romania le-a primit: Bulgaria - 6 puncte, Olanda - 4 puncte, Italia - 12 puncte, Danemarca - 4 puncte, Austria - 1 punct, Azerbaijan - 6 puncte, Turcia - 5 puncte, Ungaria - 1 punct, Irlanda - 1 punct, Spania - 8 puncte, Israel - 6 puncte, Estonia - 1 punct, Moldova - 12 puncte, Belgia - 10 puncte.




Ca de fiecare dată, notele au reprezentat 50% punctajul primit de la toate cele 43 de jurii de specialitate si 50% televot in toate cele 43 de tări. Romanii din tară nu au avut dreptul să voteze trupa Hotel FM, in schimb romanii din străinătate au putut face acest lucru. Pentru Romania noteleau fost anuntate de Malvina Cservenschi.


în faza finală a Eurovision s-au calificat si reprezentanÃii Estoniei - Getter Jaani cu melodia \'Rockeffeller Street\', Moldovei - So lucky, Irlandei - Jedward cu \'Lipstick\', Bosniei si Hertegovinei - Dino Merin cu melodia \'Love In Rewind\', Danemarcei - A Friend In London cu \'New Tomorow\', Austriei - Nadine Beiler cu \'The Secret Is Love\',Ucrainei - Mika Newton cu \'Angel\', Sloveniei - Maja Keuc cu \'No One\' si Suediei - Eric Saade cu \'Popular\'.


Cu doar cinci ore inainte de finala Eurovision, Google a realizat un clasament cu favoritii competitiei, care indicau popularitatea fiecărui participant in parte.


Astfel, pe primele locuri se aflau solistul irlandez Jedward, cu 167 de puncte, la egalitate cu solista Lena din Germania, cu care a castigat competiția anul trecut, urmati de cantăretul rus Alexej Vorobjov, cu 163 de puncte.


Trupa Hotel FM care reprezintă Romania a obtinut 67 de puncte in clasamentul Google si se află pe locul 8 in ceea ce priveste preferințele publicului, in timp ce trupa Zdob și Zdub, reprezentata Republicii Moldova s-a clasat pe locul 19, cu 27 de puncte inaintea competitiei.


Clasamentul a fost realizat pe baza căutărilor inregistrate de motorul de căutare Google. Aplicatia iGoogle "Predictor" arată cat de popular este fiecare participant, calculand scorul pe care l-ar obtine acesta dacă voturile ar fi acordate in ziua respectivă.


în urmă cu doi ani, Predictor l-a desemnat castigător pe Alexander Ryback, iar anul trecut, pe Lena, ambele "previziuni" indeplinindu-se. De data aceasta, a gresit previziunile.


Ascultă aici piesa Change, a lui Hotel FM





Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.