Ultima oră

LIFE:Romania intra in finala Eurovision cu numarul 17 -VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
14 mai 2011 435 vizualizări
Finala Eurovision din acest an va fi transmisa in direct astazi, de la ora 22:00, la TVR, TVR International si TVR HD, precum si pe internet, pe site-ul competitiei. Reprezentata anul acesta de trupa Hotel FM, Romania va fi a 17-a tara ce va intra in concurs. Zdob si Zdub (Moldova) intra de pe 15.

Romania se afla printre cele 25 de tari care vor participa in finala Eurovision 2011, 20 dintre ele calificandu-se dupa semifinalele de marti si joi, iar cinci fiind calificate direct: Germania (castigatoarea editiei de anul trecut si organizatoare a actualei editii), Marea Britanie, Spania, Franta si Italia ("Big Four").


Ordinea de intrare in concurs:


* Finlanda

* Bosnia-Hertegovina

* Danemarca

* Lituania

* Ungaria

* Irlanda

* Suedia

* Estonia

* Grecia

* Rusia

* Franța

* Italia

* Elvetia

* Marea Britanie

* Moldova

* Germania

* Romania

* Austria

* Azerbaijan

* Slovenia

* Islanda

* Spania

* Ucraina

* Serbia

* Georgia


In acest an, vor avea drept de vot 43 de tari. In 2010, concursul Eurovision era declarat cel mai mare spectacol de televiziune din lume, depasind Super Bowl-ul american, cu peste 30 de milioane de telespectatori.


Editia de anul trecut a concursului Eurovision a fost castigata de reprezentanta Germaniei, Lena Mayer-Landrut, cu piesa Satellite.


Trupa Hotel FM, reprezentanta Romaniei la editia din acest an a concursului Eurovision, s-a calificat in finala de la Dusseldorf cu melodia Change. Potrivit site-ului oficial al concursului, organizatorii au descris spectacolul trupei Hotel FM drept unul "ireprosabil".


Trupa Hotel FM s-a format in aprilie 2005 si este alcatuita in prezent din David Bryan (voce), Gabriel Baruta (pian, backing vocals) si Alex Szus (tobe). Mai multe despre reprezentanta Romaniei gasiti aici.




Zdob si Zdub (Moldova) se afla la a doua participare in cadrul concursului (a participat in 2005 cu melodia Bunica bate toba), de aceasta data urmand sa interpreteze melodia So Lucky.




Casele de pariuri nu ofera prea multe sanse Romaniei si Moldovei, principala favorita fiind Franta.


Detinator al titlului de "cel mai tanar tenor profesionist din lume" (are doar 21 de ani), Amaury Vassili va reprezenta Franta cu melodia Sognu, pe care o va canta in limba corsicana.




Un clasament realizat de Google claseaza Romania pe o pozitie mai buna decat casele de pariuri (locul 8), Moldova aflandu-se insa tot catre coada clasamentului. De asemenea, in topul realizat de Google, Amaury Vassili (Franta) se afla sambata, in ziua finalei, abia pe locul 7. Vezi aici clasamentul realizat de Google.


In cadrul editiei din 2009, Elena Gheorghe a terminat pe locul 19, in timp ce Paula si Ovi au reusit performanta de a se clasa pe locul 3 in editia din 2010.


de Cosmin Navadaru HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.