Ultima oră

POLITICA: Ambasada Ungariei: Declaratiile lui Ponta despre Viktor Orban sunt inacceptabile si calomnioase

Ziarul de Vrancea
13 mai 2011 455 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net ambasada Ungariei la Bucuresti se declară indignată de faptul că presedintele PSD, Victor Ponta, l-a caracterizat pe premierul Viktor Orban prin "calificări extrem de dure si insultătoare" si avertizează că asemenea luări de pozitie nu corespund relatiilor europene între tări vecine.

"Ambasada Republicii Ungare la Bucuresti a aflat cu indignare din agentiile de stiri de discursul lui Victor Ponta din Pitesti, 11. Mai 2011. Aceste comunicări atacă cu calomnii nefondate, si calificări extrem de dure si insultătoare pe prim-ministrul Viktor Orbán al Ungariei, deasemenea si presedinte curent al Consiliului Uniunii Europene. Este de sine inteles că respingem categoric aceste afirmatii, care nu sunt acceptabile nici prin continutul nici prin stilul lor, si nu corespond relatiilor europene intre tări vecine. Observăm cu regret că Victor Ponta vrea să implice din nou pe prim-ministrul Ungariei in politica internă romanească, folosind si calomnii nefondate. Dacă acest lucru va continua, toată lumea va avea numai pagube", se arată intr-un comunicat al ambasadei.


"Ca si in actuala perioadă a presedinÃiei noastre UE, la fel si in viitor Ungaria urmăreste să dezvolte si să aprofundeze relatiile a celor două state vecine, indiferent de procesele politice interne din cele două tări", mai transmite sursa citată.


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri la Pitesti că seful statului, Traian Băsescu si premierul Ungariei, Viktor Orban, au in comun valori "bolsevice, fasciste sau naziste", dar si o strategie comună pentru divizarea comunitătii maghiare din Romania si slăbirea UDMR.


"Există o strategie comună a dnului Viktor Orban, primul ministru al Ungariei, si a domnului presedinte Traian Băsescu, privind modul in care inclusiv comunitatea maghiară din Romania trebuie divizată (...) Este o strategie imporiva Romaniei si a intereselor Romaniei. Au in comun niste valori bolsevice, sau fasciste sau naziste, tot acolo", a comentat Ponta.


El a sustinut că atat Traian Băsescu, cat si Viktor Orban urmăresc promovarea noului partid al lui Laszlo Tokes, pentru a slăbi UDMR in asa fel incat să nu mai fie reprezentat in Parlament.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.