Ultima oră

POLITICA: Oana Niculescu-Mizil spune că este urmasa lui Stefan cel Mare

Ziarul de Vrancea
12 mai 2011 1448 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net care citeaza la rindul sau calarashi.wordpress.com.social- democrata Oana Niculescu-Mizil a declarat recent, într-o conferintă de presă în judetul Călărasi, că familia sa se trage din Stefan cel Mare.Aceasta a confirmat pentru REALITATEA.NET informatiile, precizănd că legătura cu domnitorul Moldovei este pe linie paternă. Oana Niculescu-Mizil spune că este urmaşa lui ªtefan cel Mare

Oana Niculescu-Mizil a declarat, intr-o conferintă de presă, că pe certificatul ei "scrie Oana in numele lui Stefan cel Mare pentru că in momentul ăsta se lucrează la arborele genealogic si noi ne tragem din familia lui Stefan cel Mare".


"Este o afirmatie a mea făcută in cadrul conferintei de presă din judetul Călărasi", a spus Niculescu-Mizil pentru REALITATEA.NET.


"Confirm că persoane apropiate din familia mea sunt in demersul de a elabora arborele genealogic al familiei mele pe linie paternă. Vă pot spune că se lucrează de ceva timp, de aproximativ opt luni. Nu vă pot spune cat va mai dura pentru că este un procedeu extrem de complicat, de complex. Se merge in primăriile din zona Moldova, inclusiv in cimitire pentru a obtine certificatele de deces", a mai spus social-democrata.


"E un lucru cu totul si cu totul personal si cred că arborele genealogic trebuie analizat si păstrat in interiorul familiei noastre. Momentan se elaborează. în momentul in care va fi terminat, analizat de către istorici, in momentul acela il vom face public", a completat Oana Niculescu-Mizil.


Ea a tinut să precizeze că nu vrea niciun beneficiu de pe urma acestui demers, nu vrea să revendice nimic, "nici măcar titulatura", ci pur si simplu vrea să arate că familia ei este una de romani, mandri cu ceea ce au.


întrebată in ce stadiu se află in prezent elaborarea arborelui genealogic, Oana Niculescu-Mizil a răspuns că s-a ajuns undeva la 1780, "cand s-a găsit un stră-stră-străbunic care a fost implicat pe zona Bisericii".


"(Legătura cu Stefan cel Mare, n.r.) Este pe linie paternă, bunic-tată-eu", a mărturisit ea.


Oana Niculescu-Mizil s-a născut in Bucuresti, la 11 august 1975 si este fiica lui Coman Nicolae Stefănescu si a Lidiei Niculescu-Mizil. Este, de asemenea, nepoata lui Paul Niculescu-Mizil, fost Ministru al Educatiei si învătămantului (1972 "" 1976) si Ministru de Finante (1978 "" 1981).


în aprilie 2010, Cornel Cernoschi, un tanar sucevean căruia bunica sa i-a spus că este mostenitorul lui Stefan cel Mare, a depus mai multe actiuni la Tribunalul Bucuresti, in care revendica toata Moldova si "chiar si Tara Romanească, dacă se poate".



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.