Ultima oră

Prefectura Putna va fi gata in acest an

Mihaela Beșleagă
9 mai 2011 1295 vizualizări
Si trei poduri de pe DJ 205 D Valea Sarii - Naruja - Nereju - Paltin - Bradacesti si doua la Doaga si la Ciuslea vor fi finalizate in 2011

Prefectura Putna va fi finalizata in acest an, lucrarile de reabilitare fiind aproape de sfirsit. Dupa trei ani de la inceperea lucrarilor, cel mai probabil in acest an Prefectura Veche va fi gata, dupa cum ne-a declarat Romeo Iordache, adjunctul Directiei de Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Vrancea. Valoarea programata pentru aceasta investitie in anul 2011 este de 700.000 lei, valoarea totala a lucrarilor fiind de 9.449.054 lei, inclusiv TVA, conform celui mai recent raspuns primit de la CJ Vrancea. Termenul de finalizare pentru acest obiectiv este 30 iunie 2011, lucrarile incepind in octombrie 2008. Sursa de finantare provine din fondul de rulment, credit si bugetul CJ Vrancea. Lucrarile sint realizate de compania Vega 93 SRL Galati, ce apartine omului de afaceri Corneliu Istrate. Cladirea Prefecturii este una din emblemele Focsaniului, construita la inceputul secolului XX. Deocamdata nu se stie ce destinatie va lua cladirea. De asemenea, alte doua obiective ar putea fi terminate in acest an. Din reteaua de drumuri judetene va fi finalizat DJ 205 E Vidra "" Vizantea "" Cimpuri, finantat din fonduri proprii ale CJ. De asemenea, se va termina reabilitarea a trei poduri pe DJ 205 D Valea Sarii "" Naruja "" Nereju "" Paltin "" Bradacesti, un drum de 38 de km. "Este o lucrare de reabilitare, s-a realizat infrastructura si suprastructura si urmeaza lucrarile auxiliare, pe care CJ le suporta din bugetul propriu. Este o lucrare foarte puternica si foarte pretentioasa din punct de vedere tehnic pentru ca este zona montana, cu alunecari de teren, cu izvoare, care implica si costuri pe masura. Acest drum are durata de executie 48 de luni, deci inca mai sintem in derularea contractului", ne-a declarat Romeo Iordache, adjunctul Directiei de Dezvoltare din cadrul CJ. Inca doua poduri de pe DJ 204 E, la Doaga si la Ciuslea, vor fi finalizate pina la sfirsitul anului, conform acelorasi declaratii. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.