Ultima oră

ACTUALITATE: Caz socant la Craiova: Un fost politist si-a împuscat sotia si fiica si apoi s-a sinucis VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
13 apr 2011 1183 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net un fost sef al Serviciului de Arme si Munitii al IPJ Dolj si-a împuscat mortal sotia. Bărbatul si-a rănit grav si fiica, iar apoi a încercat să se sinucidă. Fostul politist a murit la spital în timpul operatiei în urma unui stop cardio respirator. Se pare că toată această tragedie a fost provocată de un conflict izbucnit în familie.



Incidentul socant a avut loc miercuri la ora 7.30 in casa familiei Gruia din Craiova. Se pare că avut loc un conflict intre cei doi soti. Nelu Gruia si sotia sa divortaseră in luna februarie, la cererea sotiei, iar in prezent cei doi fosti soti se aflau in partaj.


Vecinii spun că bărbatul s-ar fi certat cu sotia sa Carmen din cauza fiicei care ar fi făcut un master in Elvetia si pentru care familia a plătit foarte mult.


Nelu Gruia (55 de ani), presedintele Agentiei de Vanătoare si Pescuit Dolj, si-a impuscat mortal sotia, după care a incercat să-si omoare si fiica. Fata in varstă de 24 de ani a fost transportată in stare gravă la Spitalul de Urgentă din Craiova. în casa, pe langă sotie si fiica impuscată, se afla si fiul fostului politist. Băiatul este surdo-mut si a scăpat nevătămat, dar este in stare de soc.


"Cand echipajul SMURD a ajuns la fata locului, am găsit o femeie decedată, o fată de 24 de ani cu plagă impuscată la nivelul toracelui, in soc hemoragic si un bărbat de 55 de ani cu plagă impuscată la nivelul toracelui. Bărbatul a fost transportat de SMURD, iar pacienta a fost predată Serviciului de Ambulantă. în casă mai era un băiat care a fost preluat de organele de cercetare", a declarat Luciana Rotaru, medic SMURD.


Fiica fostului sef al Serviciului Arme din IPJ Dolj a iesit din sala de operatii, fiind in stare stabilă, insă pronosticul este in continuare rezervat.


Bărbatul a incercat să se sinucidă cu un Glock de 9 mm, armă pe care acesta o detinea legal. A murit in sala de operatie, in urma unui stop cardio respirator.


"Pacientul de sex bărbătesc in varstă de 55 de ani a decedat in urma unui stop cardio respirator survenit intraoperator. S-au găsit două plăgi pulmonare transfixiante la nivelul lobului superior si lobului inferior", a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvant al Spitalului de Urgentă Craiova.


Criminalistii au sosit la fata locului. Zona casei a fost imprejmuită pentru cercetări.


"E un fost ofiter din politie vorbim de un cadru calificat care nu a făcut decat să testeze, să evalueze, să elibereze permise de armă. E un profesionist care stia ce inseamnă să detii o armă, să folosesti o armă si modul in care e utilizată. Atată timp cat sunt in activitate tot personalul MAI e testat psihologic, la intervale regulate, pentru a se stabili dacă pot folosi armele. Evenimentul pe mine m-ar duce la ideea că e vorba de o dezechilibrare psihică gravă de moment, nu stiu de ce ar putea fi declansată, dar cred că e vorba nebunie de moment, care nu poate fi identificată la un control regulat. Nu cred ca e o actiune premeditată", a declarat Adi Baciu, presedintele Asociatiei Firmelor de Securitate.


Ministrul de Interne, Traian Igas, a comentat cazul de la Craiova.


"Este un gest regretabil ceea ce s-a intamplat, astăzi, la Craiova. Acest personaj nu mai face parte din structurile noastre de aproximativ doi ani", a declarat Traian Igas, ministrul de Interne.



Sursa:www.realitatea.net



Nelu Gruia a lăsat un bilet in care isi motiva gestul: Sotia avea un amant, iar fiica era o drogată


Fostul sef al Biroului Arme, Explozibil si Substante Periculoase din cadrul Politiei Judetene Dolj, Nelu Gruia, a murit in timpul operatiei. El s-a sinucis după ce mai intai si-a impuscat mortal sotia si a rănit-o grav pe fiica sa. Se pare că toată această tragedie a fost provocată de un conflict izbucnit in familie.


Potrivit unor surse neoficiale, fostul politist ar fi lăsat un bilet in care iºi justifică gestul. "în respectivul bilet ar scrie că le-ar fi omorat pentru că sotia sa avea un amant, iar fiica sa era o drogată. Se pare că avea probleme si cu alcoolul", au declarat sursele pentru adevarul.ro.


Politiºtul Nelu Gruia a incetat din viată pe masa de operatie. "Pacientul se afla in soc hemoragic grav, cu iminentă de stop cardio respirator si a fost transportat de către un echipaj SMURD la spital, unde a fost dus imediat pe masa de operatie la clinica de chirurgie Toracică. Bărbatul a făcut stop cardio respirator pe masa de operatie, i s-au efectuat manevre de resuscitare, dar nu a putu fi salvat", a spus Cristina Geormăneanu, purtător de cuvant la Spitalul Judetean de Urgentă Craiova.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.