Ultima oră

POLITICA:Emil Boc: Banii din Sănătate s-au dus în fraude

Ziarul de Vrancea
10 apr 2011 375 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net invitat la emisiunea "După 20 de ani" Emil Boc a spus că a cerut CNAS o anchetă, pentru a vedea unde s-au dus banii din sistemul medical. Potrivit premierului, în sănătate a fost vorba de fraude, cum ar fi eliberarea de reTete medicale unor persoane decedate.

Emil Boc a declarat că reforma in sistemul de sănătate nu s-a incheiat cu inchiderea celor 67 de spitale, ci ea urmează să continue prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat si a unui pachet de servicii minimale in sănătate.


"Această restructurare a sistemului spitalicesc nu urmăreste in primul rand economii la bugetul de stat, pentru că doar in plan subsidiar sunt avute in vedere economiile efective. Scopul principal al acestei reforme este calitatea actului medical", a spus primul ministru, acuzand fortele politice că timp de 10 ani nu au avut "tăria" să analizeze la rece situatia spitalelor si să propună măsuri de restructurare.


Boc a fost intrebat insă dacă există garantia că, odată cu desfiintarea acestor spitale, calitatea actului medical va crestere, premierul tinand să arate că reforma va insemna si alte măsuri. "Cu desfiintarea a 67 de spitale nu se realizează in totalitate reforma in sănătate. Ea este avută in vedere si pe alte paliere", a spus acesta si a dat ca exemple cardul national de sănătate, sistemul informatic integrat si prescriptia electronică, măsuri de reformă care vor ajuta la reducerea fraudei in sistem si care vor intra in vigoare in 2011.


Nu in ultimul rand, Emil Boc a subliniat necesitatea introducerii unui pachet de servicii minimale pentru asiguratii din sănătate. "Reforma sistemului sanitar nu va fi desăvarsită pană nu se va stabili in Romania pachetul de servicii minimale pentru fiecare asigurat. Noi plătim 5,5% la asigurări de sănătate, mai plăteste angajatorul 10,8% dacă nu gresesc, dar intrebarea se pune ce ni se asigură in baza acestor bani pe care ii plătim", a spus premierul, completand că din aceste elemente porneste reforma in sănătate. De altfel, Boc a criticat "frauda" care a existat pană acum in sistemul de sănătate, referindu-se la farmaciile care "au plătit retete duble", la pretul medicamentelor stabilit fără licitatii nationale, dar si inexistenta cardului de sănătate.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.