Ultima oră

Puneri in posesie la Mera

Doina Ganea
8 apr 2011 815 vizualizări
Reprezentantii Directiei Silvice, ai comisiei judetene si celei locale de fond funciar fac identificarea in teren a parcelelor de padure care vor fi retrocedate celor de la Mera u comisia de aplicarea legilor fondului funciar a aprobat ieri retrocedarea a 3200 mp de teren Parohiei Milcovul

Ieri, in cadrul Comisiei judetene de fond funciar care s-a intrunit sub conducerea prefectului Ion Oprea au fost analizate cererile formulate de Comisiile locale de la Adjud, Bordesti, Cotesti, Milcovul, Tanasoaia, Brosteni, Fitionesti, Odobesti, Dumbraveni si Slobozia Ciorasti. în cadrul intilnirii, Comisia judeteana a aprobat propunerea de modificare a unor titluri de proprietate, conform dispozitiilor unor sentinte civile definitive si irevocabile precum si in sensul corectarii unor erori de scriere la Brosteni, Cotesti si Bordesti. "Pentru un numar de patru cereri de modificare a titlurilor de proprietate de la Adjud si Milcovul, membrii comisiei judetene au stabilit ca nu se justifica modificarea acestora pe cale administrativa. De asemenea, au fost validate sapte dosare ce apartin Comisiilor locale de la Odobesti, Tanasoaia, Dumbraveni, Fitionesti, Slobozia Ciorasti si Milcovul", au precizat oficialii Prefecturii. La Milcovul a fost validata propunerea comisiei locale de retrocedarea unei suprafete de 3.200 mp apartinind Parohiei Milcovul. Saptamina aceasta insa, o comisie de specialisti formata din functionari ai Directiei Silvice si membri ai Comisiei locale s-a deplasat la Mera pentru a realiza citeva puneri in posesie. Potrivit prefectului Ion Oprea, actiunea este in plina desfasurare si, in prezent, se face identificarea la fata locului a terenurilor cu care urmeaza a fi pusi in posesie oamenii. "Actiunea este in plina desfasurare, reprezentantii Directiei Silvice prin angajatii Ocolului Silvic Focsani si membri Comisiei locale Mera se afla in teren pentru identificarea amplasamentelor si punerea de acord cu schitele si planurile parcelelor. Dupa aceasta urmeaza intocmirea proceselor verbale de punere in posesie, etapa premergatoare emiterii titlurilor de proprietate. Cei de la Mera nu vor putea niciodata sa spuna ca documentele lor nu au fost analizate de Comisia judeteana, ba chiar au fost primite mereu cu prioritate fata de actele trimise de alte comisii locale, ceea ce nu a fost corect fata de acestea", ne-a declarat prefectul Ion Oprea. Actiunea de identificare si punere in posesie are loc ca urmare a prezentei la audientele de marti ale prefectului Ion Oprea a unei delegatii de la Mera care a solicitat accelerarea punerii in posesie a suprafetelor de padure in baza hotaririlor judecatoresti obtinute. Pe lista de asteptare ar fi vorba de 65 de persoane care detin o suprafata de aproape 500 ha de padure. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.