Ultima oră

Salarii de supravietuire pentru 150 de focsaneni

Doina Ganea
8 apr 2011 713 vizualizări
Din cei 152 de focsaneni beneficiari ai venitului minim garantat, doar 52 sint apti de munca

In aceasta luna la Serviciul Public Local de Asistenta Sociala (SPLAS) Focsani sint inregistrate 152 de dosare pentru plata ajutoarelor sociale si asigurarea venitului minim garantat conform Legii 416/2001. Potrivit oficialilor Primariei Focsani, din aceste persoane numai 52 vor presta luna aceasta munca in folosul comunitatii, respectiv cele 72 de ore care se cuvin pentru plata venitului minim garantat. Potrivit unei recente hotariri a consilierilor locali, aceste persoane vor presta lucrari de salubrizare in oras, de ingrijire a spatiilor verzi si parcurilor si, nu in ultimul rind, lucrari de igienizare a cimitirelor. Potrivit planificarii pe luna aprilie realizata de Directia de Dezvoltare Servicii Publice Focsani, din cele 52 de persoane prestatoare de munca in folosul comunitatii, 15 au fost programate sa realizeze patru zile de munca, iar doua vor realiza 15 zile. Potrivit noilor normative, incepind cu 2011, plata ajutorului social a fost preluata de catre Agentia Nationala Pentru Prestatii Sociale prin agentiile teritoriale. Trecerea platii ajutorului social de la nivelul primariilor, la nivelul ANPS, reprezinta un element important in eliminarea erorilor, prin separarea functiei de plata de cea de stabilire a eligibilitatii. Stabilirea dreptului la ajutorul social se realizeaza, in continuare, de catre primari, dar plata dreptului se va aproba prin decizia directorului Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale. Acordarea ajutorului social se suspenda in situatia familiilor si persoanelor singure care nu isi indeplinesc obligatia de a aduce, din trei in trei luni, adeverinta de la AJOFM sau care nu realizeaza orele de lucrari sau actiuni de interes local. Nivelul venitului minim garantat este diferentiat in functie de persoane. El pleaca de la 125 de lei pentru o persoana singura si ajunge pina la 462 de lei pentru o familie formata din cinci persoane. Pentru fiecare alta persoana peste numarul de cinci, ajutorul social se mareste cu 31 lei. (Doina GANEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.