Ultima oră

INTERNATIONAL:Coalitia internationala a inceput al doilea val de atacuri asupra Libiei

Ziarul de Vrancea
21 mar 2011 486 vizualizări
Puterile occidentale au lansat in noaptea de duminica spre luni un al doilea val de atacuri aeriene asupra Libiei, dupa ce oprisera avansarea fortelor lui Muammar Gaddafi spre Benghazi. Interventia, autorizata de catre Consiliul de Securitate al ONU pentru protejarea civililor din mijlocul luptelor dintre fortele loiale lui Gaddafi si rebeli, a fost criticata de catre secretarul general al Ligii Arabe, scrie Reuters.

Explozii sporadice si schimburi de focuri au fost auzite duminica seara, in Benghazi, doilea mare oras al tarii. Schimburile de focuri au durat aproximativ patruzeci de minute, potrivit unui jurnalist Reuters.


La Tripoli s-a auzit o explozie puternica si autoritatile au spus ca o cladire dintr-un complex al lui Gaddafi a fost distrusa de o racheta.


In Misrata, al treilea oras cel mai mare detinut de rebeli, aflat la 200 km est de capitala, tancurile guvernamentale au intrat in actiune dupa bombardarea unei baze din apropierea orasului de catre Occident.


Ministerul britanic al Apararii a anuntat ca un submarin a tras rachete de croaziera Tomahawk duminica seara, ca parte a unui al doilea val de atacuri. Italia a anuntat ca aviatia sa a intrat in actiune.


Statele Unite care desfasoara loviturile aeriene impreuna cu Marea Britanie, Franta, Italia, Canada si alte tari, au declarat ca apar roadele campaniei si ca prima zi a operatiunii lansate sambata dupa-amiaza, sub numele de cod "Odissey Dawn", a fost "o zi foarte buna".


Armata libiana a declarat un armistitiu unilateral duminica dupa ora 19:00 GMT, dar Casa Alba a anuntat ca nu recunoaste anuntul de incetare a focului din Libia si va continua sa puna in aplicare rezolutia ONU. Un purtator de cuvant al prim-ministrului David Cameron a avertizat ca autoritatile britanice ar lua in considerare anuntul de duminica de incetare a focului "daca ar fi pus in practica prin fapte si nu prin vorbe".


Duminica, Coalitia internationala anuntase ca se pregateste pentru o noua faza a ofensivei sale care isi propune atacarea liniilor de aprovizionare a fortelor loiale lui Gaddaafi pentru a limita capacitatea de lupta a acestora.



de Carla Dinu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.