Ultima oră

ANI imparte amenzi in Vrancea

Ziarul de Vrancea
21 mar 2011 748 vizualizări
Amenzile s-au aplicat pentru nedepunerea declaratiilor de avere sau interese in cazul unor padurari si consilieri judeteni

Mai multi functionari de la Directia Silvica Focsani si consilieri judeteni vrinceni au fost sanctionati de Agentia Nationala de Integritate (ANI), cu amenzi cuprinse intre 50 si 2.000 lei, pentru nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese. La nivel national, ANI aplicat 593 amenzi , potrivit Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice. 54 de functionari publici din Directia Silvica si 12 consilieri judeteni din Vrancea si Bacau au fost sanctionati de ANI pentru nerespectarea prevederilor legale. Numele acestora sint, insa, confidentiale, dupa cum ne-a transmis ANI. Purtatorul de cuvint al Directiei Silvice a declarat ca este posibil ca ANI sa fi comis o eroare deoarece, in afara conducerii, nici unul dintre angajati nefiind functionar public. "Cu exceptia celor trei directori, care au completat si depus declaratiile de avere, restul angajatilor nu are aceasta obligatie", a declarat Titi Olteanu. La Directia Juridica a ANI nu a ajuns pina in prezent din Vrancea nicio contestatie in instanta a amenzilor aplicate. Nedepunerea declaratiei de avere si a celei de interese in termenele prevazute de lege constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. In cele 593 de cazuri, ANI poate declansa din oficiu procedura de evaluare. Ziarul de Vrancea a demarat in urma cu citeva saptamini o ampla campanie de "scoatere la lumina" a averilor tuturor celor care, in functii de conducere sau alesi, sint platiti din banii statului, ai nostri tuturor. In multe cazuri s-a constatat ca declaratiile sint incomplete sau neactualizate. (Mihaela BESLEAGA)


Directori cu stare la Paduri


Petrica Tudosa, actualul director general al DS Focsani, a obtinut venituri de 45.000 lei din salarii, alti 10.000 din arenda dar si 2000 de lei din jocuri de noroc. Primul silvicultor din judet are insa si un credit de 30.000 de euro. Tudosa este si actionar cu 33% la o balastiera din Vadu Rosca. Tudosa detine si doua terenuri, doua masini si un apartament. Ceva mai mult a agonisit directorul tehnic al institutiei, Costica Buciuc, fost director al OS Panciu. Buciuc a obtinut din activitati agricole, respectiv 51.000 lei din cele 13 hectare din teren, asta pe linga cei aproape 43.000 lei incasati din salariu. Buciuc conduce un Ford si locuieste intr-o casa la Panciu finalizata in 1998, oras unde are si un teren intravilan. (G. S.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.